Flicka tvingades spela klädpoker

En Åkersbergabo har dömts till fängelse för flera sexuella övergrepp mot en minderårig flicka.

Mannen, som nekar, dömdes även för våldsbrott.

Fängelse i ett år och fyra månader. Det straffet vill Attunda tingsgrätt att en medelålders Åkersbergabo ska avtjäna för sexuellt ofredande och sexuellt övergrepp mot barn.

Mannen dömdes även bland annat för misshandel och för att med hot ha försökt hindra en man som ville polisanmäla misshandeln.

Övergreppen mot barnet, en flicka, ska ha skett vid flera tillfällen i år och under förra året. Ord står mot ord, men rätten uppfattade flickans berättelser som mer trovärdiga än mannens förklaringar.

Av domen framgår att mannen under till synes oskyldiga former fått flickan att delta i olika sexuella aktiviteter.

Bland annat bad han henne vid ett tillfälle att sparka honom i baken, men låtsades ha blivit träffad på könsorganet och tvingade henne att känna på det. Han ska, enligt rätten, även ha tafsat, erbjudit närgången massage, tvingat henne att spela klädpoker och låst in henne vid flera tillfällen.

Tingsrätten skriver att det funnits ett mönster i Åkersbergabons handlingar då att han försökt ”normalisera” det han gjort genom att låtsas att det handlat om helt andra saker än sexuella aktiviteter.

Åkersbergabon, som tidigare är ostraffad, dömdes även för att bland annat i våras ha misshandlat en butiksanställd. I tingsrätten medgav han att ordväxling uppstått och att han då knuffat den butiksanställde, men hävdar att denne svarat med en knuff och en spark.

Den butiksanställde berättade å sin sida hur Åkersbergabon blivit arg, knuffat och slagit honom och sedan dragit ned honom och hotat att döda honom om han gjorde en polisanmälan.

Förutom fängelse ska Åkersbergabon betala totalt drygt 100 000 kronor i skadestånd till sina offer. Han har erbjudits att delta i kriminalvårdens sexbrottsprogram, men avböjt eftersom han upplever att han är oskyldig.

– Det är klart att han tycker att domen är felaktig. Han kommer absolut att överklaga, säger mannens advokat Susann Ekberg-Carlsson.