Flickor filmade misshandel – la ut på Instagram

Misshandeln inträffar i ett skogsparti i Brandbergen.
Misshandeln inträffar i ett skogsparti i Brandbergen.
Två flickor sparkar en liggande flicka svårt, filmar det och lägger upp klippet på Instagram.

Den omtalade misshandelsfilmen kan vara en del av ett nytt våldsfenomen. Enligt polisen är minst en av de misstänkta från Huddinge.

Händelsen inträffade fredagen den 1 april vid ett skogsparti i närheten av fotbollsplanen vid Norra Kronans gata i Brandbergen i Haninge Klippet som visar misshandeln lades sedan upp på Instagram.

På filmen ser man hur två flickor, mitt på dagen, misshandlar en försvarslös tredje flicka svårt.

De två flickorna hade stämt träff med den tredje – men det som hände sedan kom som en mardrömslik överraskning för henne. De två tjejerna, som förberett för att filma allt, hoppade snart på henne helt oprovocerat. På filmen ser man hur de slår och sparkar flickan svårt under den utdragna misshandeln, samt spottar på henne.

”Du, snacka inte skit om hennes fucking föräldrar, fattar du. Du kommer bli så fucking dead, fattar du”, sägs bland annat enligt ett filmklipp som Aftonbladet publicerat.

”Snälla låt mig leva”, vädjar flickan innan hon får en ny spark i huvudet. Hon ses också försöka fly, men blir tillbakadragen.

En pappa, vars dotter blev filmad när hon misshandlades i en söderförort i fjol, säger till Aftonbladet att filmerna är ett nytt våldsfenomen bland en krets flickor i södra Stockholm.

Men att det skulle vara ett fenomen vill inte utredarna slå fast.

– Jag har stött på liknande ärenden tidigare. Om det är ett fenomen eller inte är en annan sak, säger förundersökningsledaren Patrik Viklund, som dagligen utreder ungdomsbrott i södra Stockholm.

Såväl de två förövarna som den misshandlade flickan är under 15 år. En av förövarna är i dagsläget helt identifierad av polisen som Huddingebo.