ANNONS

Flickor utnyttjades av sin styvpappa

I flera års tid utnyttjade en man i Hägersten sina styvdöttrar sexuellt. Allt skedde genom ett belöningssystem.

Nu har mannen dömts till sju års fängelse.
ANNONS

Mellan 2003 och 2011 har den 43-årige mannen våldtagit och utnyttjat sina tre styvdöttrar sexuellt vid upprepade tillfällen.

Utnyttjandet av flickorna, som har uppfostrats av 43-åringen, började när de var i åldrarna 10–14 år.

Den 43-årige mannen från Hägersten döms även för misshandel och grov kvinnofridskränkning mot sin hustru. Han har slagit, sparkat och hotat hustrun med kniv och bland annat sagt att han ska ”slakta” henne.

Mannens övergrepp mot de tre styvdöttrarna uppdagades efter en utlands- semester i augusti 2011 då en av flickorna berättade för sina systrar att hennes styvpappa hade förgripit sig på henne.

Systrarna berättade då om liknande övergrepp som skett i flera år och i november kontaktade de polisen.

43-åringen beskrivs av familjen som kontrollerande och han har använt sig av ett slags belöningssystem i utnyttjandet av styvdöttrarna. En av flickorna har i förhör berättat att hon varit tvungen ”betala honom” med sexuella tjänster för att hon fått lov att gå på en fest. En annan av flickorna har berättat om liknande utnyttjande då hon velat träffa sina kompisar.

Mannen har nu mot sitt nekande – dömts till sju års fängelse för att brotten till stor del begåtts mot barn som stått under hans fostran och inneburit en kränkning av deras sexuella integritet.

Tingsrätten dömde också mannen att betala 660 000 kronor i skadestånd till hustrun och hennes tre döttrar.

ANNONS
Fakta

Sexualbrott

Våldtäkt: När någon använder våld eller hot för att genomföra ett samlag, eller liknande sexuell handling.

Sexuellt tvång: När någon tvingar dig till en sexuell handling som inte är våldtäkt, till exempel om någon tvingar dig att onanera.

Sexuellt ofredande: Är till exempel när någon tar på ditt könsorgan eller bröst i ett sexuellt syfte.

Sexuellt utnyttjande av barn och sexuellt övergrepp mot barn: Är sexuella handlingar med personer under 15 år som inte faller in under våldtäkt.

Sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning: Är när någon utnyttjar en person som befinner sig i underläge. Till exempel en lärare som utnyttjar en elev.