Floras hemgjorda sittvagn blev stulen

Ulrika Fransson, dottern Flora och hunden Sando i vintras, med den hemsnickrade vagnen som stals dagen innan midsommar.
Ulrika Fransson, dottern Flora och hunden Sando i vintras, med den hemsnickrade vagnen som stals dagen innan midsommar.
Lilla Essingebon Ulrika Fransson har väckt stor uppmärksamhet med sina hemsnickrade barnvagnar. Nu ber hon om hjälp efter att dottern Floras sittvagn nyligen blivit stulen.

- Den har ett enormt värde för mig, den representerar min livsstil, säger hon.

Ulrika Fransson hade fått nog av försäljare som försökte sälja på henne en barnvagn i 15000-kronorsklassen genom att fråga om hon inte vill ge det bästa till sitt barn.

Så hon ritade sin egen vagn till dottern Flora Fransson, med funktioner skräddarsydda för sina egna behov, och fick hjälp av sin pappa som är snickare att bygga den.

Barnvagnen väckte uppmärksamhet på stan bland människor som stannade upp och ställde frågor om vagnen, något som Mitt i Kungsholmen skrev om förra sommaren.

I vintras ritade och snickrade Ulrika Fransson och hennes pappa även en sittvagn till dottern då hon vuxit ur den förra.

Men Flora fick bara njuta av vagnen i drygt ett halvår innan den, dagen innan midsommar i år, blev stulen på förskolans parkering vid Fyrverkarbacken på Kungsholmen.

– Jag var lite tidig så jag gick bort till affären och handlade, när jag kom tillbaka var den borta, säger Ulrika Fransson som har polisanmält stölden.

Eftersom den hemgjorda trävagnen inte har något egentligt värde kunde försäkringsbolaget inte göra något.

– Men för mig har den ju ett enormt värde såklart. Den representerar min livsstil och mitt sätt att se på konsumtion.

Vad skulle du vilja säga till den som har tagit din barnvagn?

– Det har inte ens kostat mig 500 kronor att bygga den, men jag kan betala 1000 kronor för att få den tillbaka, för mig är det mer än en vagn, det är ett sätt att leva, säger hon och fortsätter:

– Jag erbjuder mig gärna att bygga en vagn till den personen som har tagit den, efter den personens behov, bara jag får tillbaka min vagn, säger Ulrika Fransson som nu vädjar till allmänheten att hålla utkik efter vagnen på stan.