ANNONS

Flottparad intar Smedsuddsbadet

Bilder från tidigare år.
Bilder från tidigare år.
Bilder från tidigare år.
Bilder från tidigare år.
Bilder från tidigare år.
Bilder från tidigare år.
Inget att göra på lördag?

Gå till Smedsuddsbadet och se 74 spektakulära flottar inta vattnet.

Den återkommande studenttraditionen Squvalp har i år 25-årsjubileum.
ANNONS

1980 genomfördes den första upplagen av studentevenemanget Squvalp – enligt arrangörerna från föreningen Quarnevalen, ”en endagskarneval på vatten” med ”kreativa och fantasifulla vattenburna farkoster.”

Rent konkret ska 1100 studenter samlas vid Smedsuddsbadet i Rålis på lördagsmorgonen för att bygga totalt 74 flottar. Klockan 14.08 sjösätts skapelserna i en spektakulär parad och sedan delas priser ut, bland annat för kategorierna ”best in show” och ”bästa tekniska lösning”.

– Vi har förberett det här eventet hela våren. Det går ut på att samla massor av studenter från alla högskolor i Stockholm, framför allt från KTH. Sedan låter vi dem bygga hela morgonen och förmiddagen, berättar Linus Wåreus som är pr-chef för Squvalp 2016.

Hur har förberedelserna gått till?

– Vi har haft tre pubar innan här på vårt kårhus där vi bjudit in studenterna att dra ihop ett lag och rita lite olika bidrag. Sedan har vi valt ut varje lags bästa förslag som vi sedan presenterade i mars.

Den som vill kika på spektaklet kan alltså antingen besöka Rålis på morgonkvisten – de första byggarna startar vid 06-tiden – eller komma dit 14.08 när flottarna puttas i vattnet.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kungsholmen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.