Åtal: Flydde till polisstation efter att ha torterats av sin man

Åklagaren säger inför rättegången att bevisningen mot mannen är stark.
Åklagaren säger inför rättegången att bevisningen mot mannen är stark.
En 39-årig man misstänkt för en lång rad fall av misshandel av sin fru och dotter. Våldet eskalerade under tre dagar i sträck innan familjen lyckades fly till en polisstation och slå larm. Nu åtalas mannen.

”Han har hotat mig med kniv, slagit mig med knytnävslag och med öppen hand. Han har gjort så att jag blöder”. Det berättade en kvinna för polisen i förhör när hon kom in till en polisstation i Stockholm efter tre dagarnas intensivt våld.

Den 39-årige mannen ska under lång tid ha plågat sin dåvarande fru och deras två gemensamma tonårsdöttrar med våld och hot i familjens lägenhet i Solna, enligt förundersökningen. Efter tre dagar i februari med allt mer våld mot frun och ena dottern fick familjen nog och lyckades ta sig till en polisstation för att anmäla mannen. Med blåmärken och sår över hela kroppen redogjorde mannens fru i polisförhör om händelse för händelse.

Hon berättade att mannen har gett sig på henne med slag, tillhyggen och knivar. Mannen misstänks bland annat för att ha bundit fast henne för att obehindrat kunna utdela slag. Han ska också ha stuckit kvinnan i handen för att sedan sy ihop såret utan bedövning.

Kort efter att familjen slagit larm omhändertogs mannen för fylleri i närheten av lägenheten och kunde i samband med detta gripas och anhållas. Han sitter fortfarande häktad och åtalas nu vid Solna tingsrätt misstänkt för bland annat flera fall av grov misshandel och grovt olaga hot.

– Jag menar att han har visat särskild hänsynslöshet och råhet genom att agera på det sättet han har gjort, till exempel genom att använda kniv, säger åklagare Leonardo Roseneld till Mitt i.

– Det handlar om allvarlig och omfattande brottslighet. Det är relationsvåld och hot av allvarligt slag.

Leonardo Roseneld menar att bevisningen mot mannen är stark:

– Målsägandeförhören är den viktigaste bevisningen, men även annan bevisning kommer att läggas fram, bland annat protokoll från brottsplatsundersökningen i bostaden och skadorna som har dokumenterats vid läkarundersökning.

Mannen åtalas också för grovt narkotikabrott eftersom han misstänks ha hanterat en ryggsäck innehållande över 100 gram kokain och cirka 2,6 kilo cannabisolja.

I polisförhör har mannen erkänt innehav av narkotika för eget bruk. I övrigt nekar han helt till brott.

Rättegången är planerad att hållas i Solna tingsrätt under två dagar i slutet av april.

Mitt i har varit i kontakt med mannens advokat Anwar Osman. Han ger inga kommentarer i nuläget.