ANNONS

Flygblad i Brevik spred falska rykten

Christopher Bailey tycker att det är synd att det har spridits falska rykten.
Christopher Bailey tycker att det är synd att det har spridits falska rykten.
Det finns en rädsla och oro för var alla nyinflyttade flyktingar som har fått asyl ska bo. Nyligen spreds ett rykte, som visade sig vara falskt, om att flyktingar skulle flytta till Brevik. Det slutade med att Lidingö stad kontaktades av många oroliga Breviksbor.
ANNONS

Varje månad kommer 20 nya flyktingar som fått asyl i Sverige till Lidingö. För ett par veckor sedan spreds flygblad i Brevik där det slogs fast att asylflyktingar och ensamkommande flyktingbarn skulle flytta in i konferenshotellet Villa Brevik. Detta rörde upp känslorna hos många Breviksbor. Lidingö stad fick mängder med sms och mejl från oroliga och ängsliga invånare som ville veta vad som var på gång.

En orolig invånare skrev: ”Givetvis innebär detta en försämrad boendemiljö för oss i området”. En annan skrev: ”Att placera flyktingar i ett av de mest exklusiva och dessutom tätbebyggda villaområdena i landet skulle utgöra en uppenbar grogrund för svåra kulturkrockar och lättförståelig avundsjuka hos flyktingar”.

Christopher Bailey, VD och ägare till Villa Brevik:

– Jag dementerar dessa rykten. Det är trist när det uppstår rykten. Vi lever på att det kommer folk hit och dessa rykten oroar vår verksamhet.

Upplever du att det finns en oro för att få flyktingar till Brevik?

– Det vet jag inte, jag är inte engagerad på det sättet. Men vi behöver hjälpa de flyktingar som kommer, säger Christopher Bailey.

Johan Alfredsson, stadsjurist, känner till responsen:

– Vi har haft dialog med Villa Brevik precis som vi har diskussioner med många fastighetsägare på ön, men det var inget som var klart. Som det ser ut nu blir det inga bostäder för nyanlända i Villa Brevik.

Hur ser du på att det blev en anstormning av oroliga Breviksbor som hörde av sig?

ANNONS

– Det är olyckligt när det uppstår rykten och påstås en massa saker som visar sig inte stämma, säger Johan Alfredsson.

Läs mer i fredagens Lidingö tidning.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.