ANNONS

Flygblad mot rivningen av Astoriahusets flygel

Nu tar grupperna Riddarens hopp och Stureplans räddning upp kampen mot rivningen av Astoriahusets flygel.
Nu tar grupperna Riddarens hopp och Stureplans räddning upp kampen mot rivningen av Astoriahusets flygel.
På måndag ger sig gruppen Riddarens hopp och Stureplans räddning ut på Östermalm för att med flygblad protestera mot planerna på att riva Astoriahusets flygel. En fastighet från 1870-talet som fastighetsägaren Humlegården vill riva för att bygga ett nytt kontorshus.
ANNONS

Carl Fredrik Paleus är ansvarig för kampanjen.

– Redan i dag har vi gått upp till 400 i vårt nätverk. Vi har bildat en arbetsgrupp som inleder en flygbladskampanj på Stureplan. På måndag morgon ska vi gå ut till de fastigheter som Humlegården har. Vi hoppas givetvis att andra politiker och föreningar hakar på.

Diskussionerna om rivningen av Astoriahusets flygel har pågått länge. Den första artikeln om att huset hotas av rivning skrev Mitt i redan 2013. I onsdags beslutade kommunstyrelsen att godkänna planerna och nu är det bara kommunfullmäktige kvar inom den kommunala beslutsprocessen.

Varför kommer ni in så sent i matchen?

– Det är en bra fråga. Det finns många nätverk som jag tror tagit energi från många. Jag har till exempel varit väldigt engagerad i att rädda Tullhuset. Och nu fick jag ansvaret för den här aktionsgruppen även om det är väldigt sent. Men jag vet att många är väldigt upprörda.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.