ANNONS

Flygbuller stoppar 100 nya bostäder

Ett projekt för att bygga omkring 100 lägenheter i Traneberg ser ut att gå i stöpet. Orsaken är flygbuller.
ANNONS

På torsdag ska stadsbyggnadsnämnden ta ställning till en ansökan om att få bygga bostäder på en tomt i norra Traneberg. Företaget Traneberg Kullaberg AB har ansökt om att få bygga tre- till fyravåningshus med omkring 100 lägenheter.

I dag ligger bland annat ett gammalt skolhus från 1920-talet där. Den byggnaden skulle bevaras medan några baracker rivas.

Men stadsbyggnadskontoret föreslår att ansökan avslås eftersom tomten ligger inom det så kallade influensområdet för Bromma flygplats.

Det innebär bland annat att det är förbjudet att bygga nya hus som skulle få en genomsnittlig flygbullernivå på 55 decibel vid fasaden. Dessa hus skulle enligt tjänstemännen få bullernivåer som överskrider den nivån.

För markägaren Magnus Gauffin är det ett negativt besked. Han har anlitat egna experter på akustik som kommit fram till att bostäderna skulle gå att bygga.

– Det är generellt sett ett tyst ställe. Enligt våra konsulter och experter finns det kunskap och teknik för att bygga bostäder i det här läget.

Ett bostadsbygge skulle enligt Magnus Gauffin vara positivt för området.

– Det finns en strandpromenad här men skötseln av den är eftersatt. Om man genomför bostadsprojektet skulle man kunna rusta upp strandpromenaden och skapa ett tryggare och mindre ödsligt område.

Det är generellt sett ett tyst ställe.

ANNONS

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.