Välj ditt område
Piloten larmar själv om olyckan.
Piloten larmar själv om olyckan.

Flygplan kraschade på väg i Vallentuna

Nyheter Ett flygplan kraschlandade på länsväg 268 vid Vallentuna flygfält. Piloten klarade sig utan skador och kunde själv larma om olyckan.
– Det såg helt sjukt ut när han kom med låg fart över bilvägen, säger Tina Dahlén som såg olyckan.

Det var under fredagen vid 17:30-tiden som ett flygplan kraschlandade på länsväg 268 i Vallentuna. Planet var av en mindre modell, en Piper PA-28 som skulle landa på Vallentuna flygfält.

– Det hade startat i Vallentuna och skulle landa i Vallentuna när piloten rapporterade att han utsattes för vindvridningar och havererade på ett gräsfält, säger Lars Grantinger, flygräddningsledare vid Sjö- och flygräddningscentralen till TT.

Bilar fick väja

Flygplanet körde över vägen i låg hastighet och flera bilar fick stanna eller väja på vägen för att inte kollidera med planet. Tina Dahlén var på väg hem från jobbet när hon såg olyckan.

– Först fattade jag inte vad som hade hänt och tänkte att det var väldig konstigt. Flera bilar fick väja för vingen när planet körde på vägen, säger Tina Dahlén.

Piloten klarade sig

Planet fick flera skador på landningsställ och hjul men piloten klarade sig utan skador. Han kunde själv larma om olyckan.

– Ena benet och hjulet hade lossnat vid landningen. Jag såg att piloten tog sig ut och ringde. Det såg helt sjukt ut när han kom med låg fart över bilvägen, säger Tina Dahlén.

Den skakiga flygfärden slutade sedan i diket intill vägen vid flygfältet.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Nyheter

Person påkörd av tåg – är vid liv

Morgonkollen

Flera knivskurna i länet

Brott

Två män knivskars i Vallentuna

Nyheter

Läkarförening: ”Vi är alldeles för få”

Sport

Stekhet sommar för Michel Tornéus

Nyheter

Lekfullt i fredens tecken