ANNONS

Flyktbåt från smash-and-grab-kuppen hittad

Polisen har gott hopp om att lösa smash-and-grab-kuppen i Vaxholm trots att tjuvarna ansträngt sig för att förvirra genom att byta flyktfordon.
Polisen har gott hopp om att lösa smash-and-grab-kuppen i Vaxholm trots att tjuvarna ansträngt sig för att förvirra genom att byta flyktfordon.
Mattias Tillberg berättar om läget i Österåker just nu
Mattias Tillberg, kommunpolis i Åkersberga och Vaxholm.
Polisen har hittat båten som användes vid kuppen mot Nautiska magasinet i Vaxholm. Polisen betecknar utredningsläget som "bra", men ännu har inga misstänkta gripits.
ANNONS

Redan i onsdags eftermiddag hittade sjöpolisen flyktbåten som användes efter smash-and-grabkuppen i Vaxholm tidigare samma dygn. Båten, en mindre styrpulpetbåt, hittades en bit in i kanalen i Åkersberga, men ännu är ingen gripen.

– Vi jobbar med ärendet och har uppgifter att gå på. Utredningsläget är bra, säger Mattias Tillberg, kommunpolis i Åkersberga och Vaxholm.

Polisens tekniker ska undersöka båten och de två bilar som också användes vid kuppen mot Nautiska magasinet i Vaxholm.

Inbrottet inträffade 04.13 natten mot i onsdags, då okända personer backade en Saab genom entrén till butiken på Hamngatan.

Enligt vittnen var männen som tog sig in i butiken propert klädda i kavajer, slips och chinos. Efter att ha burit ut gods för ett okänt värde försvann männen i en större bil mot Badhusgatan där de lastade över tjuvgodset till en båt och försvann. Enligt vittnen var männen som klev på båten klädda i grå luvtröjor.

Läs mer:

Smash-and-grab-tjuvar försvann i båt

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södra Roslagen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.