ANNONS

Flytt av förskola upprör

Byggen utanför Blåsippans förskola. Bilden togs i april.
Byggen utanför Blåsippans förskola. Bilden togs i april.
Varför flyttas förskolan först nu? Det undrar en upprörd förälder med barn på Blåsippans förskola i centrala Kungsängen.
ANNONS

Som lokaltidningen Mitt i tidigare har berättat har Blåsippans förskola hamnat mitt i byggkaoset i centrala Kungsängen. Men först i höst ska förskolan flytta till tillfälliga paviljonger vid Ekhammarskolan.

– Tidpunkten är fel, flytten borde ha gjorts innan byggandet satte igång, säger Sunhee Kim, förälder till ett barn på förskolan.

Att förskolan flyttas till paviljonger i Ekhammar beror på att Blåsippans förskola ska rivas och ersättas av ny förskola på Ringvägen – inte på grund av byggbullret.

Tidigare var det sagt att barnen skulle gå kvar på Blåsippan tills den nya förskolan var klar. Så blir det alltså inte nu.

– Vi fick bara ett papper om att vi ska flytta. De har inte visat oss hur den nya lokalen ser ut. Det kändes jättefel, säger Sunhee Kim.

Detaljplaneringen av flytten av förskolan kommer att ske efter sommaren. Det skriver Marie Lindvall Wahlberg, verksamhetschef för förskola, i ett brev till en orolig förälder. Tanken är att barnen under evakueringen ska få vara kvar i sina nuvarande grupper och de även ska få ha samma personal som idag.

– Vi är mycket oroliga hur lokalen blir och hur detta påverkar på våra barn, säger Sunhee Kim.

Enligt Marie Lindvall Wahlberg ska ett informationsmöte med föräldrar till barn på Blåsippan hållas så snart som möjligt.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.