ANNONS

Nu flyttar Brommas äldsta bygghandel

Familjeföretaget Ekesiöö flyttar sin verksamhet.
Familjeföretaget Ekesiöö flyttar sin verksamhet.
Bygghandeln Ekesiöö har legat på Karlsbodavägen sen 40-talet. Nu flyttar Stefan Ekesiöö och hans bröder till nya lokaler.
– Fyra generationer Ekesiöö är fostrade i de lokalerna. Om det här väggarna kunde tala, säger han.
ANNONS

Bygghandeln Ekesiöö har legat på Karlsbodavägen 16 sedan 40-talet – men i och med att det ska byggas bostäder på adressen, flyttar man nu till Bällstavägen 102.

Brommas äldsta bygghandel startades av Karl Ekesiöö år 1922. Familjeföretaget drivs nu av bröderna Stefan, Anders och Gösta Ekesiöö.

– Det känns lite nostalgiskt, men mest bra. Gamla Kalle som vi kallar lokalen på Karlsbodavägen, där har det skett mycket. Fyra generationer Ekesiöö är  fostrade i de lokalerna. Om det här väggarna kunde tala. Hela den moderna utvecklingen på Ekesiöö ligger i de lokalerna, säger Stefan Ekesiöö.

Vid årsskiftet tog Stefan över rollen som vd då hans pappa gick i pension. Att arbeta tillsammans med släkt och familj ser han bara som en positiv sak.

– Det är fantastiskt , jag har gjort det ganska länge, jag jobbade tillsammans med pappa i 20 år. Det är en lyx att få äta lunch med sin släkt och familj tre dagar i veckan. Det har varit mycket kompisar som undrar hur det är att jobba så tätt med sin familj. Jag har aldrig förstått vad problematiken är, det är bara av godo. Man vågar till exempel ställa de där lite korkade frågorna till familjen, säger han.

Från och med den 5 maj kommer bygghandeln ske i den nybyggda och moderna anläggningen. Det kommer till exempel finnas smidigare in och utgångar och allt blir totalt automatiserat.

– Vi moderniserar vårar affärssystem. Vi gör de smidigare för vår kund att direkt komma in och hämta byggmaterial. Även om allt blir modernt så glömmer vi såklart inte bort vår historia. Det är viktigt att plocka med sig själen, familjen och släkten in i det nya.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.