ANNONS

Skola flyttar från innerstan till Bromma

Här är det tänkt att Thea privata grundskola ska flytta in till hösten.
Här är det tänkt att Thea privata grundskola ska flytta in till hösten.
Bromma får en ny högstadieskola till hösten.
Thea privata grundskola flyttar nämligen från Fridhemsplan till Johannesfred efter sommaren.
ANNONS

I höst får Bromma en ny högstadieskola.

Thea Privata grundskola, tidigare Klara privata grundskola, flyttar ut ur sina lokaler på Fridhemsplan,för att i stället hålla till i en fastighet på Voltavägen i Johannesfred. Orsakerna är flera.

– Vi flyttar för att vårt nuvarande andrahandskontrakt på Fridhemsplan går ut i sommar, och efter mycket letande tycker vi att vi hittat en lokal som passar oss bra. Dessutom är dagens lokaler för små, och vi räknar med att expandera, säger skolans rektor Andreas Landgren.

Att den nya lokalen ligger i direkt anslutning till ett industriområde, i kontrast till de tidigare lokalerna mitt på Kungsholmen, ser han inte som något negativt.

– Jag tycker att det är ett väldigt blandat område som har både fina, äldre byggnader samtidigt som en del områden kanske är mindre estetiskt tilltalande. Men helhetskonceptet med en egen skolbyggnad och närhet till bra kommunikationer är bra. Dessutom är vår bedömning att hela området är under utveckling och går mot mer bostadshus och mindre industri, säger Andreas Landgren.

Skolan har redan fått ett muntligt besked om att verksamheten kan flytta in i lokalerna till hösten 2017. Det enda som saknas är en signatur på ett papper.

Kommer ni att få med er de elever ni har på skolan i dagsläget?

– Man är fri att välja, men de reaktioner vi har fått är övergripande väldigt positiva. Vi räknar med att de allra flesta kommer följa med, säger Andreas Landgren.

ANNONS