ANNONS

400 elever flyttar in i Vårbergs sjukhem

Vårbergs sjukhus
Snart blir det livligare dagar i Vårbergs sjukhem.
En grundskola och förskola ska flytta in i Vårbergs sjukhem.
Dessutom ska både stödboenden och vanliga lägenheter rymmas där.
– Vi vill utveckla huset, säger Jonas Ramstedt, vd för Ramstedt & Rämsell Fastigheter AB.
ANNONS

Det nedlagda sjukhemmet i Vårberg har sett nedgånget ut i många år. Det kommunala fastighetsbolaget Micasa hade bland annat korttidsboenden och studentbostäder där, men satsade inte riktigt på byggnaden.

Länge fördes diskussioner om att riva delar av huset, trots att det är k-märkt. Nu ser dess framtid betydligt ljusare ut. I juli sålde Micasa fastigheten till Ramstedt & Rämsell Fastigheter AB, som har stora planer för byggnaden.

– Det är en byggnad med kvalitet. Vi vill utveckla det i stället för att riva, säger vd:n Jonas Ramstedt.

Bolaget har slutit avtal med friskolan Tellusbarn, som ska öppna förskola och en F-9-skola i byggnaden. Totalt ska cirka 400 barn gå där. Det kräver omfattande renoveringar och anpassning av lokalerna. Inga problem, menar Jonas Ramstedt.

– Vi hoppas att skolan kan flytta in senast sommaren 2020. Det blir den första nya skolan i området som blir klar, säger han, med syftning på den F-9-skola som staden planerar i Vårberg.

Men det blir inte bara en skola i byggnaden. Precis som i dag ska den rymma stödboenden – omsorgsföretaget Ambea har redan tecknat avtal. Det ska också finnas vanliga hyresrätter.

– Vi är i full gång med att fräscha upp och renovera de lägenheter som finns, säger Jonas Ramstedt

Den förra ägaren, Micasa, hade planer på att göra om sjukhemmet till ett vård- och omsorgsboende för äldre. Nu planeras i stället ett äldreboende med 100 lägenheter i en helt ny byggnad inom fastigheten. Dessutom tänker man bygga tre helt nya bostadshus, med totalt 150 hyresrätter. De projekten gör Ramstedt & Rämsell Fastigheter AB tillsammans med Bolite Bostäder Fastigheter Holding AB.

– Vårt projekt är en del av Fokus Skärholmen. Många människor ska flytta hit och det kommer att finnas stort behov både av nya skolor och äldreboenden, säger Jonas Ramstedt.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Skärholmen Vårberg Bredäng direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.