ANNONS

Följ med till Blondinbellas nya hem på Lidingö

Isabella och Odd i nya huset.
Isabella och Odd i nya huset.
När Blondinbella och hennes familj sökte lugnet nära city blev valet självklart Lidingö.
ANNONS

Förra året började Isabella Löwengrip Spångberg tröttna på att bo mitt i centrala Stockholm. Tillsammans med sin man Odd Spångberg och barnen Gillis och Sally tog de beslutet att lämna lägenheten på Kungsholmen för att bli villaägare på Lidingö.

– Jag var så klar med stan. Där är det väldigt mycket trafik och med två små barn så kände vi att det till slut blev för mycket. Det blev en självklarhet för oss att byta ut cityliv och lägenhet mot villa och natur, säger hon.

Hur trivs du på Lidingö?

– Helt fantastiskt bra. Just nu undviker jag mer än gärna city. Det är så skönt att själv kunna välja när man vill ta sig in till stan och trängas bland en massa människor.

Men att det skulle bli just Lidingö var ingen självklarhet från början och familjen begav sig ut i samtliga förorter för att hitta rätt. De krav som skulle uppfyllas var att det inte fick vara så långt bort från city och inte för mycket trafik.

– Vi testkörde faktiskt från alla förorterna i rusningstid och klockade – och då var det Lidingö som vann överlägset.

Förutom att skriva en av Sveriges största bloggar och driva företagen Löwengrip Care & Color, Flattered och Löwengrip Invest så har den 25-åriga bloggaren under de senaste två åren hunnit gifta sig, bli tvåbarnsmamma och nu senast – bli husägare.

– Det har gått väldigt snabbt men det känns helt fantastiskt. Jag älskar småbarnslivet. Jag trivs i den klassiska kärnfamiljen där vi äter tacos på fredagar och storhandlar på Ica.

Hon menar vidare att hon har skapat ”den bästa av två världar” för sig själv.

ANNONS

– Det är så mycket spännande som händer med mitt jobb och det kan ofta bli väldigt intensivt. Och då är det väldigt skönt att få landa i vardagslunken. Alla som kommer att se mig på Lidingö kommer att se mig med praktiska skor, täckbyxor, osminkad och med två helt fantastiska barn. Och de som kommer att möta mig i city kommer nog få se affärskvinnan Bella.

Hon har lovat sig själv att under 2016 arbeta mer med sitt investmentbolag Löwengrip Invest, där hon har rollen som ”affärsängel”.

– Jag har nischat mig på barn- och föräldrarelaterade bolag då många som är affärsänglar i dag är äldre män som kanske inte ser potentialen i idéer som har med småbarnslivet att göra, till exempel hur man förenklar amning. Där kommer jag in, säger hon och avslöjar även att hon redan börjat kika på nätverk som är baserade på Lidingö.

Vad är det bästa med Lidingö?

– Jag älskar sammanhållningen, det är som en egen liten stad. Jag var lite orolig för att flytta till ett hus, men just nu känns det väldigt tryggt. Vi har fantastiska grannar och jag har redan fått några barnfamiljs-kompisar som jag varit på ”playdates” med.

Fakta

Längtar till skidbacken

Namn: Isabella Löwengrip Spångberg.

Bloggarnamn: Blondinbella.

Ålder: 25.

Bor: Lidingö.

Yrke: Driver bloggen www.blondinbella.se samt företagen Löwengrip Care & Color, Flattered och Löwengrip Invest.

Favoritlekplatser på ön: Lekplatsen vid Kottlasjön och lekplatsen vid Mosstorp, Läroverksvägen. Ser fram emot att besöka Brevik snart, och även att ta barnen till skidbacken när de blir lite äldre.

Jag älskar sammanhållningen, det är som en egen liten stad.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.