ANNONS

Nu kan du följa pendeltågen live

Nu kan du följa pendeltågen i realtid på stationerna Odenplan och Stockholm City.
Nu kan du följa pendeltågen i realtid på stationerna Odenplan och Stockholm City.
Från och med nu kan du följa pendeltågen live på stationerna Odenplan och Stockholm City.
– Äntligen får pendeltågsresenärer snabbare och tydligare trafikinformation genom att direkt kunna se var tågen befinner sig, säger Fredrik Cavalli-Björkman.
ANNONS

Pendeltågstrafiken tar efter Uber och Bolt och gör nu att du kan följa tågen i realtid.

Från och med klockan 10 i dag, tisdag, kan du följa tågens väg fram till din station och därmed få information om eventuella förseningar.

– Äntligen får pendeltågsresenärer snabbare och tydligare trafikinformation genom att direkt kunna se var tågen befinner sig. Översiktsbilden ger resenärerna bättre koll på sin resa i realtid vilket gör det enklare att planera sin fortsatta resa och fatta beslut om att vänta kvar, välja ett annat resesätt alternativt resa senare, säger Fredrik Cavalli-Björkman, trafikdirektör på SL i ett pressmeddelande.

Visar eventuella förseningar

Liverapporteringen visas på  monitorer på stationerna Odenplan och Stockholm City. När ett tåg passerar en signal utmed banan skickas en positionsrapport som gör att tåget på monitorn förflyttas. Ett grönt tåg visar att tåget är i tid eller högst tre minuter sent. Ett gult tåg innebär att tåget är upp till tio minuter sent och ett rött tåg indikerar på en försening på över tio minuter.

– Pendeltågets position är ett exempel på hur Trafikverket och SL arbetar tillsammans för att utveckla åtgärder för att förbättra trafikupplägg, punktlighet och trafikinformation för pendeltågsresenärerna, säger Roberto Maiorana, chef trafikledning och trafikplanering på Trafikverket i samma pressmeddelande.

Pendeltåg. Roberto Majorana.

Roberto Maiorana, chef för trafikplanering och trafikledning på Trafikverket, framför monitorn på Odenplan. Foto: Hans Ekestang.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sundbyberg direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.