ANNONS

Inget bidrag till Spånga Folkan

Spånga Folkan får inget bidrag från stadsdelen.
Spånga Folkan får inget bidrag från stadsdelen.
Stadsdelen ger inget bidrag till upprustning av Spånga Folkans lokaler och utrustning. Medborgarhusföreningen hänvisas att söka pengar från annat håll.
ANNONS

I somras lämnade Spånga medborgarhusförening in ett medborgarförslag om att stadsdelen borde bidra med pengar för upprustning av Spånga Folkans lokaler och utrustning.

I torsdags samlades stadsdelsnämnden i Spånga Folkans lokaler för att fatta beslutet om dess framtid. Nämnden gick på förvaltningens förslag och avslog ansökan.

– Jag tycker det är tråkigt att inte stadsdelsnämnden ser om kulturen i hela stadsdelen, säger Björn Kjellander, ordförande i medborgarhusföreningen.

De sökta pengarna skulle förutom nya stolar och bord gå till teknisk utrustning för livesändning och reparation av bland annat scenhissar. I ansökan fanns en lista över åtgärder och kostnader där den totala summan uppgick till öven en miljon kronor. Hela summan efterfrågades dock inte från stadsdelen. Föreningen har även sökt bidrag från kulturförvaltningen och boverket.

Stadsdelsförvaltningen skrev i sitt utlåtande att även om ändamålet är behjärtansvärt finns ingen möjlighet att bidra eftersom bidraget faller utanför det stöd som efterfrågas. Stadsdelen lämnar bidrag till föreningars driftverksamhet och inte till upprustning av lokaler.

Trots att bidraget avslogs av nämnden kommer Spånga Folkan att fortsätta leva, lovar ordförande Björn Kjellander.

– Ja det är klart. Då får vi suga på våra ramar ännu mer och försöka hitta pengar på annat håll. Men jag hoppas att alla som läser den här artikeln hjälper till och håller tummarna att vi kan hitta medel på annat håll, så vi kan utöka utbudet, för det är det allt handlar om, säger Björn Kjellander.

Mitt i Västerort har sökt Spånga-Tensta för en kommentar.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.