ANNONS

”Fönsterputsare” härjar i Järfälla

städa putsa fönster städning
Mannen utger sig för att vara fönsterputsare. Men i själva verket är han ute efter åldringarnas pengar.
På en vecka har tre äldre kvinnor utsatts för bedragaren.
ANNONS

Den första händelsen inträffade förra torsdagen. En äldre kvinna, född i början på 20-talet, blev uppringd av en man som utgav sig för att vara fönsterputsare. Dagen därpå dök mannen upp utanför hennes lägenhet på Vasavägen i Jakobsberg. Enligt kvinnan ska mannen ha varit i 35-årsåldern och ”ovanligt finklädd för att vara fönsterputsare”.

Men mannen var inte där för att putsa fönster. Strax efter besöket upptäckte kvinnan att hennes plånbok och flera guldföremål saknades från lägenheten. Polisen fick reda på händelsen flera dagar senare, och hade ingen chans att spåra mannen.

Sex dagar senare var bedragaren var framme igen, den här gången hos en äldre kvinna i Kallhäll. Kvinnan trodde att mannen kom från hemtjänsten och släppte in honom i sin bostad. Efteråt upptäckte hon att byrålådorna var utdragna, och att mannen hade letat igenom lägenheten. Det är dock oklart om bedragaren fick med sig några värdesaker.

Det senaste larmet kom igår, torsdag. Mannen hade, på samma sätt som tidigare, tagit sig in hos en kvinna i 90-årsåldern, utrustad med en sprejflaska och trasa, och börjat putsa hennes fönster. På vägen ut plockade han på sig kvinnans handväska med värdesaker.

Polisen misstänker att det rör sig om samma bedragare. Nu varnar de äldre personer för att släppa in okända män i sina lägenheter.

 

ANNONS