Fontana står för menyn på Guldbaggegalan

Samuel Cabrera och Maro Papadopoulou har komponerat menyn.
Samuel Cabrera och Maro Papadopoulou har komponerat menyn.
Det grekiska familjeföretaget från Tyresö har fått äran att servera maten på Guldbaggegalan.

När Guldbaggegalan hålls på måndag är det Tyresö-företaget Fontana som står för maten.

– De ringde och sa att ”vi skulle vilja ha lite mera OPA! på galan”. Det är jättekul att som Tyresö-företag få bjuda skådespelareliten på grekiska smaker med en twist, berättar Corina Papadopoulou, kommunikationsansvarig och vice vd.

Hennes föräldrar, pappa Frixos och mamma Maro, startade upp Fontana Food AB i Tyresö 1978.

– Vi flyttade hit från Cypern när jag var tre år. Jag och min bror växte upp här och pappa har alltid varit mån om att ha företaget kvar i Tyresö, säger Corina.

I år är det 40 årsjubileum och på måndag väntar alltså en speciell kväll för familjeföretaget. Då ska 1300 tallrikar fyllas med grekiska smaker. Menyn har mamma Maro Papadopoulou tagit fram tillsammans med Gröna Lunds kökschef Samuel Cabrera.

– I Grekland, och i vårt hemland Cypern, är maten och gemenskapen en mycket viktig del av livet. Vi brukar säga att det ska vara enkelt att dela det goda – och utifrån den grunden har vi komponerat den här menyn, säger Maro Papadopoulou, matinspiratör på Fontana, i ett pressmeddelande.

Här är menyn:

Canapé

Getoströra med smak av chili och oregano i ett filodegsknyte.

Crostini med fetaostkräm, tomatsallad och basilika.

Gurkbotten med vitlöksyoghurt, oliver och youzosesamfrön. 

Tallriken

Potatiskroketter med riven halloumi, soltorkade tomater och kalamataoliver.

Auberginerullar med krämig getost, valnötter och dadlar.

Tryffelfeta spetsad med Agoureleo – första skördens olivolja.

Dessert

Sprakande Guldbaggebaklava med ett fyrverkeri av sött och syrligt.