ANNONS

Föräldraprotest stoppar skolplaner i Täby kyrkby

Camilla Ifvarsson
"Nu måste vi pausa lite", säger skolpolitiker Camilla Ifvarsson (L).
Föräldrarnas protester stoppar skolplaner i Täby kyrkby. "Nu måste vi pausa lite", säger Camilla Ifvarsson (L), ordförande i barn- och grundskolenämnden.
ANNONS

När det blev känt att rektor Anna Ronquist bestämt sig för att flytta förskoleklassen på Midgårdsskolan till Kyrkskolan protesterade många föräldrar. Men det visade sig i veckan att rektor antagligen inte hade juridiskt mandat att fatta ett sådant beslut.

– Vi måste reda ut en del juridiska frågeställningar. Midgårdsskolan ligger därför öppen för skolval igen till höst, säger Camilla Ifvarsson (L), ordförande i barn- och grundskolenämnden i Täby kommun.

Inga garantier för framtiden

Att det handlar om att öppna upp skolvalet igen för att stilla protesterna, tillbakavisar Camilla Ifvarsson. Men föräldrarna får heller inga garantier för att barn som nu söker Midgårdsskolan verkligen kan börja där i höst.

– Det beror ju helt på antalet sökande. Men blir det inte en full klass måste vi se över situationen.

Nämnden tar beslutet

Frågan om skolornas framtida fördelning av eleverna lyfts i alla fall upp från rektorsnivå till barn- och utbildningsnämnden för beredning och beslut.

Huvudinriktningen är fortfarande att förskoleklassen så småningom ska flytta och att det blir en lågstadieskola och ett mellanstadium.

– Ja. Det är rektorns pedagogiska bedömning att det är bäst att göra så. Jag vill inte föregå nämndens beslut. Vi måste göra trafikanalys och göra en juridisk bedömning att väga in, säger Camilla Ifvarsson.

Skolplaner på is – tills vidare

När kan det tas beslut om att separera lågstadium och mellanstadium?

– Det kan inte jag svara på nu. Vi har vårt första möte i februari. Sedan kommer vi prata med utbildningschefen och ge honom i uppdrag vad han ska titta vidare på. Jag kan inte svara på i vilken takt detta ska ske, säger Camilla Ifvarsson.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.