Föräldrar demonstrerar – vill rädda förskolan

Silverskogens förskola i Tegelhagen
Silverskogens förskola i Tegelhagen
Ikväll väntas trafik- och fastighetsnämnden ta beslutet som innebär att kommunen säger upp hyreskontraktet med Silverskogens förskola.
Men innan dess kommer föräldrar demonstrera vid kommunhuset – och överlämna en protestlista med namnunderskifter.

Silverskogens förskola i Tegelhagen står på ett tillfälligt bygglov som nått den lagliga gränsen för förlängning – och ska därför sägas upp till 2019. Beskedet väckte starka känslor bland föräldrarna som vill att den i deras mening mycket väl fungerande verksamheten ska finnas kvar.

Efter de första protesterna sköt kommunen upp det formella beslutet och bokade in ett dialogmöte med föräldrarna. Men det blev inte vad föräldrarna hade hoppats på.

– Tyvärr grusades vår förhoppningar. Kommunen framförde att deras förehavanden inte var med oss utan med huvudmannen och att syftet med mötet från deras sida enbart var att vi skulle få information i ärendet, skriver de i ett pm.

Ikväll väntas trafik- och fastighetsnämnden ta det formella beslutet som innebär att Silverskogen förlorar sitt hyreskontrakt. Men föräldrarna lever fortfarande på hoppet. Med start 17.30 kommer de att demonstrera vid kommunhuset på Turebergs torg och sedan överlämna en protestlista med ett hundratal namnunderskrifter.

– Vi vill visa att vi inte tycker att kommunen har hanterat det här på rätt sätt – och få dem att förstå att det är människor det handlar om och inte bara siffror. Vi hoppas att kommunen ska lösa lokalfrågan på något sätt så att Silverskogen kan fortsätta sin verksamhet, säger Christina Grass Blom, förälder på Silverskogen.