Träff ska få föräldrar förstå sina tonåringar

Skärholmen centrum
Skärholmens fältassistenter drar igång projektet för att hjälpa föräldrar med tonåringar.
Skärholmen fältassistenter drar igång projekt för föräldrar med tonåringar.
– Jag tror att alla föräldrar har känt ett behov av att bolla tankar och dilemman som man ställs inför, säger Sofia Björkvall på resursenheten.

Skärholmens fältassistenter drar i mars igång ett projekt som ska hjälpa föräldrar bättre bemöta och förstå sina tonåringar i olika situationer.

– Jag tror att alla föräldrar har känt ett behov av att bolla tankar och dilemman som man ställs inför som förälder så vi har bestämt oss för att köra det här programmet som riktar sig mot alla, inte bara de med bekymmer, säger Sofia Björkvall, enhetschef på resursenheten.

De fyra träffarna utspridda över lika många månader utgår från boken ”Älskade förbannade tonåring” skriven av psykoterapeuten, specialläraren och Huddingebon Birgitta Kimber tillsammans med amerikanske familjeterapeuten Virginia Molgaard.

Birgitta Kimber skrev boken ”Älskade förbannade tonåring” som nu ligger till grund för projektet.

– Efter vi släppt boken satte vi oss ner några stycken för att se hur man gör en bra studiecirkel för föräldrar. Om föräldrar känner att de får bättre kontakt med sina barn genom de här verktygen är jag nöjd, därför jag gör det här, säger Birgitta Kimber.

Vad är ditt bästa tips till föräldrar?

– Att de ska lyssna på sin tonåring. Låter löjligt, men kommunikation är det absolut viktigaste. Man kan inte bara sno dem, utan måste med respekt komma överens om vad som gäller i en familj.

Mötena är två och en halv timme långa, öppna för alla och anmälning görs till Skärholmens fältassistenter.