ANNONS

Trafiken ska bli säkrare vid skolorna

Nu ska Stockholms stad jobba ännu mer för att skapa lugnare trafikmiljöer runt skolorna. Under trafiknämndens sammanträde i torsdags antogs en plan för säkra och trygga skolvägar.
ANNONS

Att förbättra trafikmiljön vid skolorna i Stockholm är ett löpande arbete för trafikkontoret. Under året har man arbetat med att ta fram en plan för att skapa säkra och trygga skolvägar.

I torsdags antogs planen av trafiknämnden och nu ska den ut på remiss.

– Vi kommer främst att fokusera på de skolor som ligger vid huvudgator och har ett högt elevantal, men det handlar också om hur trafiksituationen ser ut allmänt utanför skolorna, säger Lovisa Strandlund, trafikplanerare vid trafikkontoret.

Enligt planen ska fokus ligga på att öka den upplevda tryggheten kring skolorna. Målen är att skapa säkra och trygga skolvägar, öka antalet som går och cyklar till skolan och skapa ett synsätt i arbetet som är gemensamt för staden.

– Vi kommer att jobba i hela Stockholms stad. I innerstan är den främsta problematiken att det är mycket trafik utanför skolorna. Då jobbar vi mest med hastighetsdämpande ­åtgärder, som till exempel upphöjda övergångsställen.

I innerstan är den främsta problematiken att det är mycket trafik utanför skolorna.

Fakta

Färre omkommer i trafikolyckor

De senaste 12 månaderna, mellan augusti 2014 och juli 2015, har 260 personer omkommit i vägtrafiken.

Året innan, augusti 2013–juli 2014, omkom 267 personer.

Jämför man årets siffror med ett fyraårs medelvärde för motsvarande tidigare 12-månadersperioder har antalet omkomna minskat med 8 procent.

Källa: Transportstyrelsen

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.