Föräldrar oroliga efter avslöjandet

Ofredande och för-olämpning. Så rubricerar polisen just nu den anmälan som riktar sig mot två pedagoger som enligt kollegor kränkt små barn på förskolan Humlan.

Förra veckan höll representanter för barnomsorgen i Botkyrka möte med föräldrar angående vittnesmålen från flera anställda som avslöjat att barn på en avdelning på förskolan i Fittja farit illa. Även denna vecka har det hållits möten.

– Föräldrarna är jätte­oroliga och förskräckta över vad som hänt deras barn. Men föräldrar har också uttryckt förvåning över att de inte märkt något då de också tidigare haft barn på förskolan, säger Kerstin Andersson, områdeschef på Botkyrka kommun.

Kollegor på förskolan har berättat om hur två pedagoger som jobbat tillsammans i 25 år dragit och slitit i barn, tvångsmatat barn tills de kräkts, skrikit, svurit och kränkt barnen psykiskt.

– Jag har jobbat med utbildningsfrågor sedan 1993 och det här är det tuffaste ärendet som jag upplevt. Det här rör sig om små värnlösa barn som de använt grava kränkningar mot för att uppfostra, säger Ebba Östlin (S), ordförande i utbildningsnämnden.

För två veckor sedan slutade både förskolechefen och de två pedagogerna. Pedagogerna är polisanmälda.

– I nuläget rubricerar vi anmälan som ofredande och förolämpning. Men vi har än så länge för lite under- lag och väntar på att en utförlig beskrivning ska komma med posten. Sedan får vi eventuellt prata med vittnen för att se om det finns en underbyggnad, säger Peter Cedenblad, gruppchef vid Södertörnspolisens utredningsgrupp.

Ebba Östlin är dock övertygad om att det förekommit missförhållanden:

– Vår interna utredning styrker anmälan även om de två pedagogerna upplevt det lite annorlunda.

Nu talar både Ebba Östlin­ och Kerstin Andersson om hur händelser som dessa ska förhindras i framtid­en.

– Vi måste informera medarbetare och chefer om hur man ser signaler, får fatt i dem och hur man sedan handlar, säger Kerstin Andersson.

– Jag kommer att lägga ett förslag om att utbildningsförvaltningen ska utreda en policy om att medarbetare och chefer byter position efter några år. Jag är övertygad om beteendet inte kommit till över en natt utan växt fram när det jobbat så många år tillsammans, säger Ebba Östlin.