ANNONS

Föräldrar rasar: ”Låt våra barn stanna”

Under tisdagen hölls ett möte i skolan med upprörda föräldrar.
Under tisdagen hölls ett möte i skolan med upprörda föräldrar.
De berörda föräldrarna har samlat in en namnlista som de ska lämna till politikerna.
De berörda föräldrarna har samlat in en namnlista som de ska lämna till politikerna.
"Våra barn är jättebesvikna när klasserna nu splittras", säger Ofelia Graah-Hagelbäck.
"Våra barn är jättebesvikna när klasserna nu splittras", säger Ofelia Graah-Hagelbäck.
Föräldrarna till femmans elever på Granbackaskolan var säkra på att det skulle bli en sjätte årskurs på skolan. Nu har de fått besked om att barnen måste byta skola till nästa höst.
ANNONS

Enligt föräldrarna själva informerades de i maj i år om att det skulle bli en sjätte årskurs på Granbackaskolan. Men för snart två veckor sedan fick de ett nytt besked via mejl om att det inte blir någon ny sjätte årskurs på skolan nästa år och att barnen därför måste söka ny skola till nästa höst. Totalt tvingas cirka 70 barn söka ny skola.

– Rektorn har informerat lärarna om att det skulle bli en sjätte klass och lärarna har sedan tagit upp det med oss på föräldramöten. Vi vet att barn- och ungdomsförvaltningen också bekostat utbildning för lärarna för att de ska kunna ge betyg för elever i sjätte klass. Det är märkligt att de gör det om de inte har för avsikt att starta en sjätte årskurs, säger Ofelia Graah-Hagelbäck, som är förälder till ett av de drabbade barnen.

Hon tycker att kommunen agerat oansvarigt och att de bedriver en oseriös skolpolitik.

– Det är slöseri med våra skattepengar.

Våra barn är jättebesvikna när klasserna nu splittras

Dessutom har en lärartjänst annonserats ut som beskriver Granbackaskolan som en F-6-skola, det vill säga en skola upp till sjätte klass.

– Nu hamnar vi sist i kön om vi vill söka till någon av de privata skolorna. Vi har inte räknat med att hamna i den här situationen. Våra barn är jättebesvikna när klasserna nu splittras och de sprids ut över Solna och Stockholm, säger Ofelia Graah-Hagelbäck.

Under tisdagen hölls ett möte med flera upprörda föräldrar där situationen diskuterades. Ofelia Graah-Hagelbäck hoppas fortfarande att kommunen ändrar sig.

– Det finns fortfarande hopp för politikerna att göra det rätta och visa våra barn att de inte sviker barnen i Solna kommun, att de faktiskt står för vad de har lovat.

ANNONS

Jättetråkigt att det blivit såhär

Beslutet om att Granbackaskolan förblir en F-5-skola klubbas igenom under onsdagskvällen i stadshuset. Flera av föräldrarna kommer att närvara vid stadshuset och de har även samlat in en protestlista med kort varsel, som redan innehåller 150 namn.

– Det har funnits som ett alternativ att Granbackaskolan skulle kunna bli en F-6-skola och det har helt enkelt kommunicerats innan ett formellt beslut fattats, säger Alessandra Wallman, som är tillförordnad chef på barn- och ungdomssförvaltningen i Solna.

Hon tycker att det i grunden är positivt att föräldrarna är så nöjda med Granbackaskolan att de vill låta barnen gå där ytterligare ett år.

– Det är jättetråkigt att det blivit såhär. Jag kan absolut förstå att föräldrarna trott att det skulle bli en F-6-skola, när vi skrivit det i den utannonserade lärartjänsten.

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.