Föräldrar: ”Vad menar rektorn?”

aspuddens skola
Upprörda känslor efter rektorsbrevet från Aspuddens skola.
"Det finns krafter som vill motarbeta skolledningens utvecklingsanda."
Så skriver rektorn i ett brev till föräldrarna efter Mitt i:s granskning av utgifterna vid Aspuddens skola.
Upprörda föräldrar vill nu veta vad hon menar.

Efter Mitt i:s granskning av hur ledningen på Aspuddens skola gått på lyxkrog, bott dyrt och fått champagne, gick rektor Ulrika Forsström ut i ett brev till föräldrarna.
Hon betonade i brevet att Aspuddens skola har en god ekonomi och att de använder skattemedel på ett ”ansvarsfullt sätt”.
Längre ner i brevet kommer dock följande formulering.
”Det finns krafter som vill motarbeta skolledningens utvecklingsanda och som vill skada anseendet hos personer i ledningen och för vår fina verksamhet.”

Formuleringen har upprört föräldrar, som uppfattar det som en attack mot mediernas roll.
”Mitt i har gjort en viktig granskning av hur Aspuddens skolledning väljer att använda skattepengar. Vi är många som är glada över att det kom upp i ljuset. Men vi är också många som nu blir förfärade av att se rektor Ulrika Forsström svartmåla journalister som gör ett viktigt jobb…”, skriver en av föräldrarna.
I ett svar till en annan förälder uppger Ulrika Forsström att hon med ”krafter” menar personer i skolans närhet som letar fel i stället för att ha en dialog med ledningen.
Lokaltidningen Mitt i har försökt få en konkret förklaring av Ulrika Forsström. Och bland annat frågat om hon syftar på de fackliga organisationer som också reagerat på skolans utgifter.
Men Ulrika Forsström har valt att inte svara på frågorna.
”Jag sitter tyvärr upptagen med kvalitetsarbete och har inte möjlighet att svara på fler frågor denna termin.”, skriver hon i ett mejl till Lokaltidningen Mitt i.
Den externa granskning som nu görs av skolans ekonomi beräknas enligt utbildningsförvaltningen vara klar i januari.