ANNONS

Föräldrarna: Hjälp oss hitta smitaren

Här vid övergångstället vid Fotografiska museet skadades Malin svårt när hon blev påkörd av en bil.
Här vid övergångstället vid Fotografiska museet skadades Malin svårt när hon blev påkörd av en bil.
Föraren körde på cyklisten Malin så svårt att hon en vecka senare fortfarande ligger medvetslös på sjukhus med mycket allvarliga huvudskador.

Polis och familj vädjar nu om hjälp att hitta ägaren till den svarta Golf som smet efter olyckan.
ANNONS

Det var lördagen den 15 juni strax före klockan 21 som 30-åriga Malin blev påkörd när hon cyklade på Stadsgårdsleden intill Fotografiska museet.

Vid övergångsstället körde en svart VW Golf på Malin som skadades svårt.

Bilföraren smet från olycksplatsen och Malin vårdas nu på sjukhus för sina svåra skador.

– Hon har varit medvetslös sedan lördagen då det hände. Hon har andra svåra fysiska skador som benbrott och brutna revben, men det är huvudskadorna som oroar oss mest, säger Malins mamma Jenny.

Exakt vad som hände vid olyckan vet inte familjen och polisen söker nu vittnen som sett olyckan och vet mer om den svarta bilen och dess förare.

– Polisen har varit otroligt stöttande men kan av förklarliga skäl inte säga så mycket i nuläget. Vi har hört att folk ska ha varit framme snabbt och hjälpt till vid olyckan vilket vi är otroligt tacksamma för, säger mamman.

Familjen går nu och väntar på att Malin ska vakna, och att bilföraren ska hittas.

– Det är fruktansvärt jobbigt. Det enda vi kan göra är att vänta och att hoppas. Att köra på någon och bara smita är bland det vidrigaste man kan göra. Att vara medveten om att ha orsakat någon en skada och sedan inte stå för det. Vi hoppas att föraren är chockad själv och får dåligt samvete och hör av sig själv till polisen, säger Jenny.

Den som har sett något och vet något om bilen kan höra av sig med tips till polisen.

ANNONS

En svart VW Golf med skador på högra delen av fronten är det som polisen söker. Vittnen har sagt att bilen gav ett sportigt intryck.

– Bilen körde mot Nacka-Värmdö-hållet. Sedan vet vi inte var den har tagit vägen, så alla iakttagelser av en svart krockskadad Golf är av intresse. Och man kanske kan hoppas att någon hör av sig av ren empati eftersom det ligger en svårt skadad kvinna på sjukhus, säger Peter Öman, förundersökningsledare vid Södermalmspolisen.

Han säger att smitningar efter allvarliga olyckor är ovanliga.

– De flesta brukar stanna och göra rätt för sig.

Fakta

Svart krockskadad VW Golf söks

Polisen söker en svart VW Golf som körde vidare mot Nacka–Värmdö lördagen den 15 juni vid 20.50-tiden.

Bilen har krockskador på högra fronten.

Antingen är det den klassiska Golfmodellen eller sportcombin – polisen är osäker, men vittnen har sagt att bilen gav ett ”sportigt intryck”.

Tips hänvisas till polisen, telefon 114 14, eller mejl till registrator.stockholm@polisen.se