”Föräldrarna måste reagera”

Mitt i Upplands-Bro pratade med tre lärare om deras vardag - och publicerade deras historier.

Responsen i sociala medier blev enorm.

Här kan du läsa du ett urval av läsarnas reaktioner.

Kerstin, förälder: ”Sorgligt. Som förälder så känner jag igen beskrivningarna allt för väl. Vissa färdigheter bör barnen ha med sig hemifrån, pedagogerna kan inte förväntas uppfostra våra barn.”

Sigrid: ”20 lärare på 2 år? Och ingenting har gjorts från centralt håll? Ofattbart.”

Peter: ”Politisk ovilja och politisk prestige och arrogans! Sällan en lyckad kombination som yttrar sig genom skola, omsorg och allmän social nedrustning.”

Gabriela: ”Det är vi som föräldrar som måste reagera och ge mer makt till lärarna så att dem ska få respekt.”

Trine: ”Eleverna styr och läraren har inget att säga emot, pedagogiken tillåter inte att läraren höjer rösten. Smart va? Jag undrar vad som fick läraren att kasta saxen, vad fick honom att tappa förståndet så? En skrämmande verklighet. När får våra lärare nog och bara går?”

Emma: ”Det här e ett problem som ska lösas hemifrån. Föräldrar ska se till att barnen lyssnar och sköter sig. Lärare ska undervisa. Så här blir det med curling.”

Nancy, lärare: ”2 diagnos barn i samma klass”… Herregud! I min klass av 36 elever har jag 12 diagnoser!!!! Det finns bara elever med invandrarbakgrund och flertal nyanlända under de 4 sista åren… Det är en tuff jobb men det funkar.”

Jennie: ”Barn som uppför sig illa, undrar ni inte varför dom gör så?! Är det ett val dom väljer? Eller är det ett uttryck i ren desperation på att dom mår dåligt, att vuxna sviker och samhällets dörrar stängs och dom blir utelåsta ifrån alla möjligheter.”

Robert: ”Tycker det är konstigt att det är diagnoser det skylls på alltjämt nu.. va ingen som hade någon ”diagnos” när jag gick på låg, mellan och högstadiet. Felet är det som började med ”fri uppfostran” när föräldrarna låter sina barn göra vad de vill utan regler o läran om respekt för varandra.”

Läs hela Mitt i:s granskning här:

Lärarna berättar: ”Vi gråter i personalrummet”

Lärarna flyr Upplands-Bro

Rektorn: ”Rykten tar tid att få bort”

Facket: ”Lärarna vågar inte prata”

Så ska politikerna bryta trenden