Förare stoppades: Körde bil med 2,8 promille

Rattfylla
Mannen körde på Stora Marknadsvägen med 2,79 promille.
En 35-årig man från Vallentuna åtalas för att han kört bil i Täby med 2,79 promille i blodet. Mannen var så pass berusad att han inte kunde blåsa i polisens kontrollinstrument.

Den 20 augusti upptäckte en taxichaufför hur en bil vinglade rejält på Stora Marknadsvägen i Täby. Bilen fortsatte i riktning mot Vallentuna, men taxichauffören hängde efter och ringde polisen.

Färden fortsatte in mot Ungdomsvägen där bilen till slut blev stående. Klockan 03.38 anlände polisen och de insåg ganska snart att den nu åtalade 35-åringen var mycket berusad. Enligt förundersökningen såg det ut som att han var på väg att somna och mannens andedräkt hade en kraftig alkohollukt.

Kraschade rattfull på Biblioteksgången i Täby

För full för en blåskontroll

Poliserna försökte göra ett utandningsprov men enligt förundersökningsprotokollet ”omöjliggjorde hans berusning ett utandningsprov”. Han fördes istället till Solna polisstation för ett blodprov som visade på en promillehalt om 2,79.

Mannen nekar i förhör och menar att bilen hela tiden stått parkerad vid Ungdomsvägen och att vittnet i taxibilen tagit fel. Nu åtalas 35-åringen för grov rattfylla.

Pappa körde sina barn med över två promille