Dömd förare våldtog kvinna i taxibilen

Arkivbild
Arkivbild
Trots att taxiföraren hade sexuellt ofredat två kvinnor tidigare i sin bil hade han ännu inte förlorat sin legitimation.
Tre månader senare våldtog han en kvinna vid Fridhemsplan inne i sin taxibil.

Kvinnan skulle ta sig hem från en krogkväll på Café Opera i mitten av juli och beställde en taxi till krogen. Efter cirka fem minuters färd började chauffören ta på henne mot hennes vilja. Några minuter senare stannade han till i närheten av Fridhemsplan och våldtog kvinnan inne i taxibilen.

Taxichauffören menar själv att de båda haft sex av fri vilja, något tingsrätten inte tror på. De ser kvinnans berättelse som trovärdig, tillförlitlig och beskriver taxichaufförens berättelse som en ”inlevelsefullt beskriven önskedröm om ett sexuellt sammanträffande” som inte känns realistisk. Mannen har också tidigare dömts för sexuellt ofredande mot två kvinnliga taxikunder i sin bil redan i april i år.

Enligt Transportstyrelsen var mannens taxilegitimation på väg att dras tillbaka på grund av den tidigare domen. Något som dock drog ut på tiden på grund av långsam handläggning.

– Av olika anledningar har ärendet dragit ut på tiden och det är väldigt olyckligt, säger Monica Näslund som är pressansvarig på myndigheten.

Hur går det till när en taxiförare döms för ett sexualbrott?

– Vi får in domarna till oss, tittar på dem och utreder varje fall, säger hon.

Föraren döms nu till fängelse i två år. Han har, enligt Transportstyrelsen inte längre kvar sitt taxikörkort.