ANNONS

Förbifart Ekedal på agendan i medborgardialog

Områden som ska diskuteras i medborgardialogen.
Områden som ska diskuteras i medborgardialogen.
Vilken trafiklösning är bäst i Gustavsberg? Hur blir det med förbifart Ekedal? Hur ska centrum se ut?

Nu är det dags för Värmdöborna att tycka till om de nya planerna.
ANNONS

I juni bjuds alla kommuninvånare in till en medborgardialog. Där ska Värmdöborna ha möjlighet att få tycka till om planerna på nya trafiklösningar i Gustavsberg och ge kommunen ett ökat underlag för bra beslut.

I informationen till dialogen lyfts Gustavsbergs centrums nya ansiktslyft fram, men att Förbifart Ekedal ingår i dialogen kring centrum tycker medlemmar i Facebookgruppen”Rädda Ekedalsskogen” inte framgår tydligt nog, vilket har lett till kritik.

”Tyvärr har kommunen valt att dölja i inbjudan det faktum att Förbifart Ekedal ingår i dialogen kring centrum. Riktigt fulspel, tycker vi”.

Anders Gullander (L), ordförande i kommunstyrelsens planutskott, har tidigare uttalat sig i Lokaltidningen Mitt i och sagt att han inte utesluter möjligheten att göra någon form av förbifart.

– Jag tycker att man ska vara öppen för någon form av annan väg genom Gustavsberg. Men sedan tror jag inte att det finns en politisk vilja att dra den genom skogen, utan kanske runt den.

I stället för en förbifart har planer funnits på ett stadsgatunät, som går ut på att trafiken i centrala Gustavsberg fördelas på mindre stråk. Utifrån den kan en ny gata anläggas parallellt med Blekängsvägen, korsa Skärgårdsvägen och fortsätta upp till Aspviksvägen. Men det är inte hållbart i längden, menar Gullander.

– Stadsgatunätet klarar bara att lösa trafiksituationen några år framåt. Därför ska vi inte utesluta någon form av förbifart.

Lördagen den 4 juni presenteras aktuella arkitektuppdrag och trafikplaner i kommunhuset. På måndagen den 6 juni finns lokalpolitiker på plats för att svara på frågor.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Värmdö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.