ANNONS

M i Nacka vill förbjuda tiggeri på elva platser

Tiggare.
M pekar ut elva platser i Nacka där partiet vill förbjuda tiggeri
Moderaterna i Nacka vill införa ett tiggeriförbud på elva utpekade platser.
ANNONS

Moderaterna i Nacka föreslår ett förbud mot tiggeri på elva platser.

M anger flera orsaker till förslaget. Ett tiggeriförbud markerar att samhället inte godtar tiggeri som försörjning, det bidrar till att stoppa utnyttjande av utsatta människor, och tiggeriet medför enligt partiet även illegala bosättningar i Nacka, bland annat i parkeringsgarage.

Partiet anser att ett nationellt förbud vore bäst, eftersom tiggeri är ett problem på nationell nivå:

”Nuvarande vänsterregering förefaller dock inte intresserad av att lösa problemen och då är vi beredd att göra vad vi kan lokalt i Nacka”, skriver M.

I ett mejl till Mitt i skriver kommunstyrelsens ordförande Mats Gerdau (M), att övriga partier röstade nej till förslaget vid kommunstyrelsens arbetsutskotts möte men att frågan ska avgöras i kommunfullmäktige den 4 mars.

Khashayar Farmanbar (S), oppositionsråd i Nacka:

– Vi röstade mot förslaget, det skulle inte lösa problem för människor, det löser inte fattigdomen. Det här är en värdebaserad fråga där vi ser att M och SD närmar sig varandra. Vi ser även att det sipprar ned sådana skiljelinjer i Nackapolitiken. Vi tycker att en rimligare lösning vore att hitta långsiktiga lösningar, att bryta fattigdomen, och att barnen får utbildning i sina länder.

Platser som M vill införa tiggeriförbud på är Björknäs centrum, Ektorps centrum, Fisksätra centrum, Ica maxi Skvaltan inklusive återvinningsstationen, Lidl Orminge, Nacka forum, Orminge centrum, Saltsjöbadens centrum, Sickla köpkvarter, Älta centrum, och återvinningsstationen vid Igelboda station.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Nacka direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.