7 förbluffande inbrott vi minns genom åren

Bostadsinbrotten i Huddinge ökar.
Mitt i Södermalm har alltid skrivit om inbrott. Men ibland dyker det upp fall som verkligen får oss att höja på ögonbrynen, här är 7 inbrott och inbrottsförsök från Stockholms innerstad som vi minns.

Att bli utsatt för inbrott är ingen rolig upplevelse. Men ibland är det inga mästertjuvar som människor utsätts för. Mitt i har listat klantiga inbrott i innerstan genom åren.

 1. Trötta tjuven
  En kvinna befinner sig i en bostad på Gärdet då en man tar sig in via en byggnadsställning. Innan polis anländer somnar han i soffan.
 2. Fastnade i hissen
  En man som hade brutit sig in i ett hus vid Fatburen på Södermalm 2015 tog hissen från brottsplatsen. Flykten gick sådär. Hissen stannade på vägen ned och mannen satt instängd i över en timme innan han greps av polis.
 3. Kissnödiga tjuven
  Under en serie inbrott på Kungsholmen lämnade tjuven ett tydligt spår: På grund av en urinvägsinfektion var han tvungen att kissa på brottsplatserna – och var oförsiktig nog att skvätta på toaringen. Polisen topsade alla ställen och fick fram en profil. Men har ännu inte kunnat koppla ihop dna:n med någon person.
 4. Nyckelmannen
  En äldre man har gripits flera gånger med nycklar till hem på Östermalm, där han senare har åtalats och dömts för att ha gjort inbrott. Polisen har ingen aning om hur mannen får tag på nycklarna. I fjol greps han på Strandvägen med nycklar och åtalades för detta inbrott.
 5. Fastnade bakom stängsel
  En klantig tjuv fastnade mellan ett stängsel och huset vid ett inbrottsförsök på Slottsbacken i Gamla stan. Polisen hittade nycklarna till stängslet, och kunde gripa mannen.
 6. Hejande tjuven
  I november 2013 gick en man helt fräckt in i en lägenhet på Kungsholmsgatan, hälsade på familjen som var hemma och plockade på sig smycken och kontanter. De var en stor kille och familjen blev så paffa att de inte kunde hindra mannen som bara gick ut från lägenheten.
 7. Fasadklättraren
  I september 2013 var det någonting som lät mitt i natten vid fönstret fem meter upp på huset på Luntmakargatan. Det visade sig vara en inbrottstjuv som försökte klättra in i lägenheten. ”Jag reagerade instinktivt och pressade ut honom genom fönstret igen”, sa den boende till Mitt i då. Tjuven landade likt en katt på fötterna och lämnade platsen på cykel.