Förbundet vill förbjuda spel – matcher kan ha varit riggade

Fotboll. Svenska fotbollsförbundet. Matchfixning. Spelstopp.
Tio lag från Stockholmsområdet spelar i serien.
13 matcher i divison 2 kan ha varit riggade – nu vill Svenska fotbollsförbundet att spel på matcherna stoppas.
Tio lag från Stockholmsområdet spelar i serien.

Rekordmånga fotbollsmatcher under våren misstänks ha varit riggade och bland de rapporterade matcherna återfinns 13 i herrarnas division 2 södra Svealand, skriver Dagens Nyheter.

I serien spelar nästan bara lag från Stockholmsområdet – Enskede IK, Assyriska FF, Newroz FC, Huddinge IF, IFK Haninge, FC Stockholm Internazionale, Arameisk-Syrianska IF,  Tyresö FF, Södertälje FK och IFK Aspudden.

IFK Haninge leder just nu serien som startar igen första helgen i augusti.

Vill förbjuda spel

På grund av den rådande situationen vill nu Svenska fotbollsförbundet att Spelinspektionen, myndigheten som sedan årsskiftet övervakar spelmarknaden i Sverige, förbjuder de licensierade spelbolagen att erbjuda spel på serien under resten av säsongen.

– Det går inte att blunda för de problem vi ser. Eftersom vi inte längre kan garantera att de kvarvarande matcherna i serien avgörs enligt sportslig rättvisa vill vi att spelbolagen omedelbart stoppar allt spel på serien. Det handlar ju även om spelbolagens trovärdighet gentemot sina kunder, säger förbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand till DN.

Misstankar mot lag i Skärholmen

Förbundet vill i nuläget inte gå ut med någon information om exakt vilka 13 matcher det gäller men DN har tidigare rapporterat om att Skärholmenlaget Newroz FC har figurerat på listan.