Två förda till sjukhus efter knivbråk

Bråket inträffade på Sturevägen i centrala Jakobsberg.
Bråket inträffade på Sturevägen i centrala Jakobsberg.
Polisen kallades på torsdagskvällen till en lägenhet i Jakobsberg där två personer påträffades knivskurna och fick föras till sjukhus. Samtidigt greps en man som nu anhållits, misstänkt för försök till mord.

Strax efter klockan 23 på torsdagskvällen larmades polisen om ett pågående bråk i en bostad på Sturevägen i Jakobsberg. När polisen kom dit visade det sig att bråket urartat – två personer hade knivskurits och var tvungen att skickas till sjukhus. Samtidigt kunde en tredje person gripas och har sedan dess anhållits misstänkt för försök till mord.

Polisen har inga säkra uppgifter om hälsan hos de knivskurna.

– Vi har inte fått några uppgifter under morgonen, men eftersom vi jobbar utifrån rubriceringen försök till mord tror vi inte att det är någon överhängande fara för liv. Men osvuret är bäst, säger Albin Näverberg på Järfällapolisen.

Under fredagen ska en teknisk undersökning genomföras i bostaden, men exakt vad som hänt är ännu inte klarlagt. Den person som gripits är inte någon som bor i bostaden, men det finns inga tecken på att det skulle handla om ett inbrott.

– Nej, det verkar vara ett bråk som urartat, säger Albin Näverberg.