ANNONS

Förening vill skapa konstrunda i Västerort

Den ideella föreningen "Alvikstorpets vänförening" har tagit initiativ till en konstrunda i Bromma/Västerort.
Den ideella föreningen "Alvikstorpets vänförening" har tagit initiativ till en konstrunda i Bromma/Västerort.
I höst planeras för en konstrunda i Bromma och Västerort där lokala konstnärer ställer ut samtidigt. Idén kommer från föreningen Alvikstorpets vänner.
ANNONS

Det här skulle bli den första konstrundan i sitt slag och är tänkt att äga rum under Allhelgonahelgen 2016, det vill säga den 5-6 november. Tanken är att omkring 25 konstnärer ställer ut samtidigt på cirka 12 platser. Idén kommer från den ideella föreningen Alvikstorpets vänförening som driver keramikverkstaden och galleriet ”Galleraget” vid Alvikstorpet.

”Vi har uppmärksammat det stora konstintresse som finns hos allmänheten i Bromma-Västerort, hos både barn och vuxna och fått förslag om att arrangera en konstrunda där lokala konstnärer får presentera sin konstutövning inom olika tekniker, i egna gallerier/lokaler, som allmänheten får besöka”, skriver föreningen i ett medborgarförslag till Bromma stadsdelsnämnd.

Som möjliga utställningsplatser nämns Alvik, Äppelviken, Blackeberg, Beckomberga, Bällsta, Råcksta, Nälsta, Hässelby, Vällingby. Föreningen vill sammanställa en broschyr/karta så att besökare ska kunna ta sig till de olika platserna. Förhoppningen är att skapa ett återkommande kulturellt inslag i regionen som riktar sig till både unga och gamla. Föreningen räknar med kostnader på 49 000 kronor och hoppas på stöd från Bromma stadsdelsnämnd.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.