ANNONS

Lokala föreningar får behålla bidrag i coronakrisens spår

Tyresö FF:s tjejer, bild från 2016
Lokala idrottsklubbar får behålla föreningsbidrag även om verksamheten minskar i coronakrisens spår. Här arkivbild på Tyresö FF.
Det stöd som lokala föreningar, till exempel idrottsklubbar, får av kommunen kommer inte att minska – även när coronakrisen gör att föreningar ställer in sin verksamhet.
Det väntas Tyresö kommun besluta.
ANNONS

Flera idrottsföreningar och kulturverksamheter kan få ställa in sina träningar och träffar för att coronaviruset inte ska sprida sig ytterligare.

Därför har Riksidrottsförbundet beslutat att det så kallade LOK-stöd som de betalar ut till ungdomsverksamhet inte kommer att minska i år, även om träningar ställs in.

”Nu är det upp till oss! Stötta Tyresö!”

Vill hindra virusspridning

Nu har Tyresö kommun beslutat samma sak. Även den del av LOK-stödet som betalas ut av kommunen kommer att ligga på ungefär samma nivå i år, som förra året.

Den samhällsinsatsen ska inte få negativa ekonomiska konsekvenser

Thomas Sundblad

– Vi har budgeterat för en liten ökning av aktiviteter från föregående år. Nu gör coronaviruset att idrottsförbund och våra kommunala föreningar ställer in verksamheter för att inte öka spridningen. Den samhällsinsatsen ska inte få negativa ekonomiska konsekvenser för våra barn– och ungdomsföreningar, säger Thomas Sundblad (L), ordförande i kultur– och fritidsnämnden.

Formellt klubbas beslutet den 27 april.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.