Nackas föreningar planerar protest mot planbristen

Mattias von Malmborg, pojklagstränare Jarlaberg, är en av initiativtagarna till manifestationen. Sickla IF är en av föreningarna som deltar
Mattias von Malmborg, pojklagstränare Jarlaberg, är en av initiativtagarna till manifestationen. Sickla IF är en av föreningarna som deltar
Bristen på träningsytor har fått det att koka bland Nackas idrottsföreningar.
Gruppen Rädda Nackaidrotten planerar nu en stor manifestation utanför stadshuset.
– Vi vill visa att vi är många, säger pojklagstränaren Mattias von Malmborg.

”Bristen på idrottsanläggningar är idag akut. Och det blir värre! Mycket värre!!”.

Det är en dramatisk och dyster bild som förmedlas av Facebookgruppen Rädda Nackaidrotten. Nackas styrande politiker anklagas för att prioritera bostadsbyggande – och strunta i de många barn och unga som behöver röra på sig.

Det skulle behövas 3-4 gånger mer

Mattias von Malmborg

– När kommunen planerar att bygga ännu fler bostäder än vad tunnelbaneavtalet kräver, då behövs också en ordentlig kapacitetsökning av idrottsanläggningar. Det skulle behövas 3-4 gånger mer än det som finns planerat idag, menar Mattias von Malmborg, pojklagstränare i Jarlaberg och en av förgrundsfigurerna i gruppen Rädda Nackaidrotten.

Föreningar uppmanas att demonstrera

Gruppen planerar nu en manifestation utanför Nacka stadshus den 16 september och uppmanar alla lokala idrottsföreningar att delta. En namninsamling pågår på nätet. Namnlistorna kommer att lämnas över till styrande politiker i samband med att kommunfullmäktige sammanträder.

– Vi hoppas på stor uppslutning. Vi vill visa att vi är många. Hela Idrottsnacka är i samma situation, säger Mattias von Malmborg.