Ishallen kommer byggas på fotbollsplanen

placering ishall Tyresö
Tyresövallens C-plan föreslås ge plats åt ny ishall.
Nu har beslut om den nya ishallens placering tagits. Förslaget om att bygga ishallen där c-planen på Tyresövallen är idag klubbades i tisdags.

Flera gånger har beslut om ny ishall och parkeringsgarage i Tyresö skjutits upp. Kostnaderna har ansetts för höga och förslagen har saknat en bred förankring i kommunfullmäktige.

Men nu har representater från flera kommunala utskott i varje fall tagit fram ett förslag om en ny placering av den nya ishallen – på Tyresövallens C-plan. I tisdags klubbade kommunstyrelsen förslaget.

– Nu kan äntligen arbetet med nya ishallen komma igång på allvar, säger kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl (M).

Samtliga partier, med undantag för Sverigedemokraterna, röstade för förslaget.

Ny ishall och fotbollsplan

C-planen, den mindre fotbollsplanen på Tyresövallen, brukar under vintern spolas och användas som uterink, men i och med det nya förslaget ska det istället bli en helt ny ishall på platsen.

En ny C-plan ska istället byggas på den plats där ishallen tidigare föreslagits att byggas, strax norr om A-plan.

– Den nya C-planen får kylrör precis som idag så att den kan fungera som konstfrusen uterink också, säger Saweståhl.

Plats för bostäder

När en ny ishall väl är byggd är tanken att den gamla ska rivas för att ge plats till nya bostäder.

Däremot kommer frågan om ett nytt parkeringsgarage att skjutas fram ytterligare.

– Det finns flera möjligheter till parkeringslösning. En kan vara att redan i samband med detta bygge gräva ner ett p-däck i anslutning. Vidare kan ytterligare parkering ordnas i samband med en trolig kommande utbyggnad av simhallen och inom den bostadsetapp som omfattar nuvarande ishallen och den gamla grusplanen. Vi kan alltså stegvis jobba med det, säger Saweståhl.