Han föreslås bli högste chef i kommunen

Stadsdirektör Sundbyberg Jan Eriksson
Jan Eriksson tog över som tillförordnad chef i vintras – nu väntas han få fortsatt förtroende.
Jan Eriksson ser ut att vara den som får uppdraget som stadsdirektör i Sundbybergs stad. Kommunstyrelsen väntas inom kort fatta beslut om tillsättning.

Beslut om tillsättning av ny stadsdirektör fattas på kommunstyrelsens sammanträde den 3 juni. Förändringen träder sedan i kraft dagen efter beslutet, meddelar Sundbybergs stad.

Jan Eriksson är redan nu tillförordnad stadsdirektör – han tillträdde efter att dåvarande stadsdirektör Anna Håkansson lämnat uppdraget efter bara tre månader. Innan dess kom Jan Eriksson från jobbet som kommunchef i Orust.
– Vi är mycket nöjda med det Jan har åstadkommit som tillförordnad stadsdirektör under de senaste månaderna. Han har bred kompetens, lång erfarenhet och ett tryggt, personligt och tydligt ledarskap som uppskattas av både politiken och tjänstemännen i staden. Jag kan säga att det råder stor enighet om att han är rätt person att leda utvecklingen av stadens verksamheter vidare, säger kommunstyrelsens ordförande Peter Schilling (S) i ett pressmeddelande.