ANNONS

Företag bygger 300 hyresrätter

Det vinnande bidraget "Nätverket" från Magnolia Bostad rymmer bl a ett litet torg.
Det vinnande bidraget "Nätverket" från Magnolia Bostad rymmer bl a ett litet torg.
Torget igen.
Torget igen.
Området från nordost.
Området från nordost.
Magnolia bostad får bygga en av tre etapper i Hagby äng och kullar vid Österåkers golfklubb. Det blev klart då Österåkers kommun utsåg vinnaren i sin markanvisningstävling.
ANNONS

– Vi är självklart glada, säger Klas Ljungberg, affärsområdesansvarig på Magnolia, som också passar på att berömma kommunen för en bra tävling.

– Den var bra arrangerad med lagom med krav så att vår arkitekt kunde komma med bra förslag.

Totalt handlar det om 300 små hyresrätter, 1:or och 2:or som Magnolia Bostad får bygga. Det vinnande förslaget för hur området ska utvecklas har företaget tagit fram tillsammans med LINK arkitektur.

”Juryn ställer sig positiv till de olika typerna av gårdsmiljöer samt anser att kommunens önskemål om stadsmässighet i gatustruktur och kvartersutformning har tillmötesgåtts på ett kreativt sätt.” heter det bland annat i kommunens motivering.

Totalt hade 11 tävlingsbidrag kommit in. Detaljplanen för området beräknas vara klar 2017, med byggstart under andra halvan av året.

Hagby äng och kullar ska bebyggas med cirka 500 bostäder fördelat på tre områden. Ett av dessa, det som Magnolia får bygga på, tillhör Österåkers kommun.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södra Roslagen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.