ANNONS

Företag rankar kommunen högre än någonsin

Nina Rönnberg, tf. näringslivschef på Upplands-Bro kommun.
Nina Rönnberg, tf. näringslivschef på Upplands-Bro kommun.
Nina Rönnberg, tf. näringslivschef på Upplands-Bro kommun.
Nina Rönnberg, tf. näringslivschef på Upplands-Bro kommun.
Upplands-Bro får ny toppnotering i Svenskt Näringslivs rankning över företagsklimat i hela landet. Kommunen klättrar från plats 30 till 16.
– Det är fantastiskt roligt, säger Nina Rönnberg, tf. näringslivschef på Upplands-Bro kommun.
ANNONS

Företag ger en allt mer positiv bild av Upplands-Bro, enligt Svenskt Näringslivs årlig enkät. För fjärde året stiger kommunen i rankningen och har nu Sveriges 16:e bästa företagsklimat. Betyget har höjts i det mesta som betygsätts – däribland tjänstemäns attityder till företagande, där kommunen får sitt högsta omdöme. 

Snabbare respons

– Jag tror att mycket har att göra med vår tillgänglighet och nära samarbete med näringslivet. När ett företag tar kontakt med oss går det fort att få respons. Vi har verkligen snabbat på processen med att hjälpa företag på olika sätt och kommunen arbetar som ett team. Återkoppling ska exempelvis ske från Näringslivsstaben senast inom en vecka, säger Nina Rönnberg, tf. näringslivschef på Upplands-Bro kommun. 

Hon lyfter fram fler mötesplatser där kommun och företag träffas för att skapa en dialog. 

– Vi vill inte minst hjälpa de befintliga företagen inom kommunen att öka sin tillväxt. Vi kommer att intervjua ca 40 olika företag för att se hur vi kan hjälpa till och för att få dem att förstå hur viktiga de är för oss. Många av företagarna bor inom kommunen vilket är väldigt positivt, säger hon.  

Upplands-Bro har också höjt sig gällande tillämpning av lagar och regler. Det handlar om effektiv ärendehantering, förståelse för företagens ärenden samt återkoppling.

Klättrar på listan

– Konkurrensen mellan kommunerna har hårdnat och vi ser i år att betydligt färre kommuner från Stockholms län placerar sig i toppen. Upplands-Bro går emot strömmen och fortsätter sin klättring mot toppen. Kommunen har gjort små förbättringar inom nästan alla områden, säger Annika Bröms, regionchef på Svenskt Näringsliv, i ett pressmeddelande. 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.