ANNONS

Förfesten spårade ur – restauranger varnas

Restaurangägarna varnas nu av Solna stad.
Restaurangägarna varnas nu av Solna stad.
Två restaurangägare i Solna varnas efter att de brutit mot reglerna för alkoholservering.
ANNONS

Det är i samband med matcher på Friends arena som restaurangägarna tummat på tillståndsreglerna. Under en derbykväll i augusti rådde smått kaos och anarki på en restaurang i Råsunda.

”På trottoaren och på ett elskåp stod urdruckna ölglas och ölflaskor. Utanför restaurangens serveringsyta stod tre stycken bord utplacerade. Vid borden satt gäster och drack öl. Gäster gick fram och tillbaka som de ville utanför restaurangen och ingen personal syntes till”, står det i tillsynsrapporten.

Restaurangägaren urskuldar sig dock med att man varit oförberedda på den stora tillströmningen av gäster, men medger att hen ”själv ställt ut tre bord utanför uteserveringen trots att hen visste att det inte ingick i själva serveringsytan”.

Även den andra restaurangägaren som varnas menar att man tagits på sängen av fotbollsgästerna. Under en match i september upptäcktes att flera gäster lämnat restaurangen med starkölsflaskor i handen. Man hade även ställt upp fler borde inne på restaurangen än vad som varit tillåtet.

Restaurangen medger bristerna och har infört nya rutiner för att inget liknande ska hända igen.

Bägge restaurangerna har nu fått en varning av staden.

– En varning gäller ett år ungefär – och får du en till inom ett år kan det bli tal om återkallelse av alkoholstillståndet, men det är alltid upp till bedömning, säger Hans Svensson, alkoholhandläggare på socialförvaltningen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.