ANNONS

Kajsa blev förföljd – tog hjälp av främling

Kajsa Eklund agerade snabbt när hon märkte att hon var förföljd.
Kajsa Eklund agerade snabbt när hon märkte att hon var förföljd.
Kajsa Eklund har alltid varit uppmärksam på sin omgivning. Det är bara så det är, säger hon. Efter helgens händelse vet Kajsa att hon agerar snabbt.
ANNONS

En trevlig middag på restaurang förvandlades snabbt till en riktigt obehaglig upplevelse för Kajsa Eklund.

– Jag var så otroligt rädd, mitt hjärta slog så himla hårt, berättar hon.

Kajsa och hennes vänner satt på en restaurang i närheten av Väsby station när en man plötsligt kommer in och ställer sig i baren. När det är dags för vännerna att gå reser sig mannen snabbt upp och går ut. Tjejerna reagerar men tar på sig jackorna för att gå mot bussarna. Väl där upptäcker de att mannen gått i förväg och nu sätter sig i sin bil.

– Jag hoppade på min buss och börjar fundera på mannen. Något var bekant.

Ber honom sluta

Kajsa minns då att hennes vän fått ett obehagligt meddelande från honom på facebook, så Kajsa kollar sin telefon och ser att han skrivit även till henne. ”Jag såg dig i baren”.

– Jag bad honom sluta men då skrev han att han körde efter min buss. Då blev jag riktigt rädd, berättar Kajsa.

Hon bestämmer sig snabbt för att agera.

Hon vill försöka hitta någon mer som ska gå av och går snabbt fram till två killar som ställt sig upp. Hon berättar vad som hänt och att hon inte vill gå hem själv.

– Jag gick fram till den som var lite äldre, jag vet inte varför egentligen. Han kändes trygg och han tvekade aldrig att hjälpa mig.

ANNONS

Är uppmärksam

Ögon i nacken när mörkret fallit har Kajsa alltid haft, det är en självklarhet. Men något sådant här har hon aldrig varit med om och visste inte hur hon skulle reagera. Så fort hon bestämt sig för att hitta någon att gå med bestämde hon sig också för att inte gå av förrän hon hittat en följeslagare.

Kajsa vill att så många som möjligt ska få veta att det finns främlingar som vill hjälpa andra, och valde därför att skriva och berätta om sin kväll på facebook.

– Jag tackade honom jättemycket när vi sa hejdå, men jag vill att alla ska veta vad som hände. Jag är så tacksam.

Kajsa Klund har funderat på att anmäla, då flera vänner fört ämnet på tal.