ANNONS

Barn förgiftade på Huddinge sjukhus

Det var den 21 november som flera barn på barnavdelningen på Karolinska sjukhuset i Huddinge fick felblandad vätskeersättning, där troligtvis salt misstagits vara socker.
Det var den 21 november som flera barn på barnavdelningen på Karolinska sjukhuset i Huddinge fick felblandad vätskeersättning, där troligtvis salt misstagits vara socker.
Minst tre små barn ska ha saltförgiftats av felblandad vätskeersättning på Huddinge sjukhus. En bebis blev svårt sjuk och fick föras till intensiven i Solna, enligt Dagens Nyheter.
ANNONS

Det var den 21 november som flera barn på barnavdelningen på Karolinska sjukhuset i Huddinge fick felblandad vätskeersättning, där troligtvis mängden salt och socker förväxlats.

Barnen som fick vätskeersättningen ska ha blivit slöa och blodprover visade, enligt källor till Dagens Nyheter, att barnen hade kraftigt förhöjda salthalter i kroppen. Tre ska ha blivit svårt sjuka av blandningen, varav en bebis fick föras till barnintensivvårdsavdelningen i Solna.

– Hur allvarlig skadan blir beror på barnens tillstånd, ålder och hur stor salthalten är. Men det finns alltid stora risker vid feldoseringar, speciellt i det akuta skedet, säger experten och barnläkaren Lars H Gustafsson, till DN.

Läs också: Ny akut – räkna med längre kö

Malin Rydh-Rinder, funktionsområdeschef på Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge, vill inte kommentera händelsen. Och personalen ska också, enligt DN:s källor, ha varnats att prata externt om det inträffade.

– Jag kommer inte bekräfta någon händelse. Jag kan bekräfta att vi har haft en negativ händelse, men jag kan i dag inte uttala mig om allvarlighetsgraden förrän utredning och analys är klar, säger hon till Dagens Nyheter.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.