ANNONS

Förgrep sig på 9-åriga styvdottern – åtalas

Rättegång Solna tingsrätt
Mannen åtalas vid Solna tingsrätt för åratal av grova övergrepp mot styvdottern.
En man i 55-årsåldern åtalas för att ha under flera år ha begått grova våldtäkter mot sin styvdotter.
Övergreppen begicks bland annat i Vällingby och inleddes när flickan var nio år gammal, enligt åtalet.
ANNONS

De grova övergreppen ska ha pågått under perioden 2007 till 2013, då flickan var mellan nio och femton år. Enligt åtalet i Solna tingsrätt ska mannen vid upprepade tillfällen ha genomfört orala samlag med styvdottern och fört in fingrar i hennes underliv.

Familjen flyttade flera gånger under den perioden och övergreppen ska ha skett i olika bostäder i Vällingby, Vallentuna och  Södertälje.

Ingen visste

Trots att flickans helvete pågick under så lång tid var omgivningen ovetande om övergreppen. Det var först i somras, när flickan nått 20-årsåldern, som hon berättade om vad hon utsatts för.

– Det var en anhörig till målsägaren som gjorde polisanmälan i augusti, och mannen greps strax efteråt, säger kammaråklagare Anders Tordai.

Mannen åtalas också för upprepade fall av grovt sexuellt övergrepp mot samma flicka och under samma period. Det brottet består i att han ska ha gnidit sitt könsorgan mot henne underliv.

Tio år maxstraff

Dessutom väcks åtal mot mannen för sexuellt ofredande som ska ha begåtts så sent som i år mot en annan flicka, som är i 12-årsåldern. Mannen ska vid flera tillfällen ha tagit henne på brösten och rumpan.

– I det fallet rör det sig om en flicka som han är släkt med. Det kom fram under utredningen av det första brottet, säger Anders Tordai.

För övergreppen mot styvdottern åtalas mannen för grov våldtäkt mot barn och grovt sexuellt övergrepp mot barn. Det förstnämnda brottet ger fängelse i minst fyra år och högst tio år.

– Jag menar att det har ligger i övre delen av straffskalan, säger Anders Tordai

ANNONS

Gör vissa medgivanden

Den åtalade mannen har gjort vissa medgivanden.

– Han har erkänt vissa misstankar som han har blivit delgiven och nekat till andra. Mer än så kan jag inte säga i nuläget, säger hans offentlige försvarare, advokat Mikael Fredblad.