ANNONS

Förhandlingen klar: Hyran höjs 2020

Upplands-brohus
Hyrorna höjs med 2,1 procent för boende i Upplands-Brohus.
Hyrorna höjs med 2,1 procent för boende i Upplands-Brohus, och 0,2 procent av det kommer användas för att genomföra trygghetsskapande åtgärder.
ANNONS

Från och med den första januari höjs hyrorna med 2,1 procent i Upplands Bro. Det efter att Hyresgästföreningen kom överens med Upplands-Brohus vid den fjärde förhandlingen.

– Vi är nöjda med att vi fick ner Upplands-Brohus yrkande på 3,4 procent till 2,1 procent. Vi har haft ett bra klimat i förhandlingarna och båda sidor har lyssnat på varandras argument. Vi är väldigt nöjda över att Upplands-Brohus vill ta tag i trygghetsfrågorna och jag tror att vi kan hitta ett bra samarbete i det, säger Maria Wallstam, förhandlare på hyresgästföreningen i Upplands-Bro.

”Upplever en otrygghet”

Enligt Brottsförebyggande Rådets senset rapport är Upplands Bro den region inom Stockholm där störst andel personer känner otrygghet och oro för brott. Nu kommer alltså 0,2 procent av hyreshöjningen gå till trygghetsarbete i form av exempelvis förbättrad belysning eller åtgärder för att förhindra biltrafik i bostadsområdena.

– Många hyresgäster upplever en otrygghet så det här är något som är viktigt att satsa på där de bor, men vi vill också se att kommunen ska finansiera trygghetsskapande åtgärder, säger Maria Wallstam.

Gemensam plan

En gemensam plan kommer arbetas fram och ska vara klar i jalutet av januari nästa år.

– Trygghetsarbetet är något vi prioriterar högt inom Upplands-Brohus varför det har känts bra att lyfta detta inom ramen för hyresförhandlingarna, säger Ann Hermansson Alm, VD på Upplands-Brohus i ett pressmeddelande.