ANNONS

Förlängda öppettider på Väsbygården

Väsbygården ska hålla öppet till klockan 23 på helgerna framöver.
Väsbygården ska hålla öppet till klockan 23 på helgerna framöver.
Fritidsgården i centrala Väsby kommer att hålla öppet till klockan 23 på helgerna.

Det är en åtgärd för att öka tryggheten efter oroligheterna i området.
ANNONS

Efter problemen med stenkastning, bränder och stök i de centrala delarna av Väsby under hösten har nu kommunen beslutat att utöka öppettiderna på Väsbygården.

Fritidsgården som ligger centralt, precis vid Hugo Sabels torg, ska hålla öppet för ungdomar fram till klockan 23.00 på helgerna.

– Vi gör det vi kan för att lyssna in vad som behövs för att skapa trygghet i Väsby. En åtgärd är att ge ungdomarna mer möjlighet till att träffas på fritidsgården i de centrala delarna, säger Mathias Bohman (S), kommunstyrelsens ordförande.

Nyligen beslutade kommunstyrelsen att satsa två miljoner kronor extra för ökade trygghetsåtgärder i Väsby. Bland annat sker dialog med föreningar om vad som kan göras för att förbättra tryggheten. Några av de konkreta saker som redan gjorts är att förbättra belysningen och röja bort sly och buskar på olika håll i området.

– Vi tar denna fråga på stort allvar och jobbar med den brett i kommunen. Barn och ungdomar är en prioriterad grupp därför är det också angeläget att våra fritidsgårdar är öppna på bra tider för dem, säger Hillevi Engström, kommundirektör.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands Väsby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.