ANNONS

Ellevio förlänger fristen att köpa elverket

Elverket i Vallentuna får Ellevio som ny huvudägare.
Elverket i Vallentuna får Ellevio som ny huvudägare.
Johan Lindehag, vd Ellevio hoppas att slutligen få 90 procent av aktierna i elverket.
Johan Lindehag, vd Ellevio hoppas att slutligen få 90 procent av aktierna i elverket.
Ellevio får inte 90 procent av aktierna i Vallentunas elverk och förlänger därmed acceptfristen för aktiebudet ytterligare.
– Med all respekt för de som har varit på semester, så förlänga vi vårt bud till den 29 september, säger Ellevios vd Johan Lindehag.

ANNONS

Övertagandet av Vallentunas elverk rullar vidare. I torsdags gick tidsfristen ut för att lösa in sina aktier i Elverket Vallentuna AB till Ellevio, för 94,25 kronor per aktie.

Ellevio som är Stockholms största elnätsföretag ges nu möjligheten att förvärva 86,7 procent av aktierna i elverket. Vilket är färre än anslutningsgraden på 90 procent som krävs för att upplösa bolaget inom koncernen.

Förlänger erbjudandet

Trots utfallet lovar Ellevios vd Johan Lindehag att fullborda erbjudandet till aktieägarna och förlänger acceptfristen ytterligare en gång.

–  Det finns fortfarande många som inte har hunnit lämna in sina aktier på grund av semestrar, därför förlänger vi fristen. Samma villkor gäller för de blanketter vi har skickat ut, fram till den 29 september, säger han.

Johan Lindehag, vd Ellevio, ser stor potential i att utveckla elverket i Vallentuna. Foto: Pressbild

Även om Ellevio i nuläget inte uppnår tillräckligt aktieinnehav för att avnotera bolaget, har man nog majoritet att genomföra de förändringar man önskar.

– Vår ambition är att få 90 procent av aktierna för ge full effekt till våra planer att utveckla elverket i ett Vallentuna som växer. Men vi kommer inte vänta tills vi får det.

Han fortsätter:

ANNONS

– En av de stora frågorna vi måste ta i tu med, är att förbättra eltillförseln till lantbruket. Flera har återkommande problem, med bland annat elnät som står i vägen för brukande av jord.

Lovar att frysa priserna

Någon prishöjning för bruk av elnäten ska det heller inte bli, lovar Johan Lindehag:

– Vi kommer öka investeringarna och garantera att frysa priserna för de allra flesta, fram tills december 2019 då Energimarknadsinspektionen kommer med en ny kostnadsram för nästa fyra årsperiod.

Fakta

Omsatte 6,5 miljarder kronor förra året

  • Ellevio distribuerar el till 934 000 hem och företag.
  • Företaget omsatte 6,5 miljarder under 2016.
  • I juni 2015 sålde Fortum sin svenska elnätverksamhet till det företag som blev Ellevio.
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vallentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.